Klart godkänt mot IFK Kristianstad

H43 räckte inte riktigt till mot IFK Kristianstad och förlorade till slut matchen med 28-29. Men trots förlusten fanns en hel del glädjeämnen i kvällens match och med det spel man visade upp idag ska man klara av att spela sig till ett nytt elitseriekontrakt via kvalserien.

H43 inledde matchen på bästa sätt. Första 20 minuterna genomför man nära nog prickfritt och skaffar sig en ledning så stor som 6 mål då det står 13-7 på resultattavlan. Så långt fungerar allt, såväl framåt som bakåt. Och får första gången på länge får man betalt för ett riktigt bra försvarspel samtidigt som Philip Ståhl gör en alldeles utmärkt första halvlek i målet. Men efter dryga 20 minuter får Kristianstad en utvisning som man vinner med 2-0 efter bedrövligt 6-5 spel av H43. Någonstans där känns det också som om matchbilden vänder och plötsligt är det Kristianstad som får medvind. Men trots allt är det H43 som går till halvtidsvila med en ledning på 15-12.

Andra halvlek visar upp ett lite annat bortalag. Kristianstad tätar till sitt försvarspel rejält och H43 kommer långa stunder ingenstans. Samtidigt får Kristianstad en helt annan utdelning framåt. Dessutom svänger målvaktsmatchen, då Jesper Larsson som kommit in i Kristianstadmålet svarar för en mycket bra andra halvlek, samtidigt som Philip Ståhl i allt mindre grad kommer åt bollarna från Kristianstads skyttar. Som det utvecklar sig blir målvakternas utveckling i matchen helt avgörande.

Sammanfattningsvis tycker jag H43 gör en utmärkt insats sett till förutsättningarna. Kristianstad hade mer att spela för. I H43 spelade inte Espen Christensen av en för mig oklar anledning. Nu saknades han i och för sig inte då Philip Ståhl stod för en bra insats. Sen saknades även Jens Eriksson med en krånglande höft och Martin Karlsson som i veckan opererat en bruten näsa. Detta ledde till att Petter Strömberg fick dra ett oerhört tungt lass såväl framåt som bakåt. Inte heller Adam Sandgren spelade och jag tänka mig att man när det närmar sig kval inte gärna chansar med spelare som känner av småskavanker.

Inget av lagen som väntar H43 i kvalserien kommer att hålla IFK Kristianstads klass. OM man orkar och kan hålla det spelet man visar upp under matchens 20 första minuter ikväll, så finns ingen grund för oro för oss H43 supportrar. Men det är en sak att göra det under 20 minuter i en elitseriematch som för det egna laget saknar betydelse. Det är en helt annan att göra det i 10 kvalseriematcher där man spelar för laget elitserieexistens.

När det gäller kvällens individuella prestationer så blir Zoran som vanligt målbäst med 10 mål. Men bakom honom syns Pavle Karacic med 6 mål. Blott 19 år gammal och endast 9 dagar efter sina första elitseriemål är han nu lagets näst bäste målskytt. Känslan är att H43 kan ha en riktigt stor talang på gång här, och redan nu anser jag personligen att han konkurrerat ut Kalle Björkman på högerkanten.
Vidare tycker jag att Christoffer Fors står för en alldeles utmärkt försvars insats när han flyttas in som 2:a i försvaret. Stoffe har i ett par matcher visat att han löser uppgiften med bravur, och i mina ögon är Stoffe en klart bättre försvarstvåa än Johannes Sandgren och bör oavsett vilket försvarspel man väljer att spela vara det självklara valet där.

För H43 återstår nu två matcher. På onsdags väntar Hammarby hemma i Fof Arena. Ett Hammarby som nu ligger riktigt illa till efter att ha förlorat bottenmötet med Caperiotumba idag. Hammarby ligger nu sist i elitserien, på nedflyttningsplats en poäng efter Tumba. Vi kan således vänta oss en desperat motståndare i arenan på onsdag. För H43:s del hade det varit alldeles utmärkt att få med sig en seger och lite självförtroende.