Fullt fokus på kvalserien

Förlust med 42-31 borta mot Sävehof avslutade elitserien för H43:s del. Min önskan om att laget skulle avsluta snyggt infriades väl inte riktigt. En elvamålsförlust kan aldrig vara snygg, men samtidigt fanns där ändå glädjeämnen och saker att ta med sig.

H43 hängde inledningsvis med bra och hade ett likaläge dryga 20 minuter in i matchen. En stark avslutning av Sävehof, eller sämre av H43 om man så vill, gav ett halvtidsresultat på 21-16 i Sävehoffavör. Även andra halvlek inleddes bra av H43, och dryga 10 minuter in på den hade man 27-24 och chansen att krympa avståndet ytterliggare. Men Sävehof är ett alldeles utmärkt handbollslag och var helt enkelt för starka, och mot slutet av matchen sprang siffrorna iväg lite.

Positiva bitar att ta med sig från matchen blir således det faktum att man ganska stora delar av matchen håller jämna steg med Sävehof som måste betecknas som ett av sveriges bästa handbollslag. Anfallspelet visar också styrka när man gör 31 mål. Däremot måste jag återigen, för vilken gång i ordningen vet jag inte längre, betona hur mycket H43:s försvarspel ororar mig. 42 insläppta mål kan aldrig vara okej oavsett hur bra motståndet är på andra sidan planhalvan.

H43 har denna säsongen släppt in flest mål av alla lag. Betydligt fler än både Hammarby och Caperiotumba som ändå parkerar under H43 i tabellen. Medan anfallspelet fått ett lyft jämfört med tidigare säsonger har försvarspelet visat upp tydliga brister. Och då ska man ändå komma ihåg att ett svagt försvarspel till viss del vägdes upp av en briljant Espen Christensen under säsongens första tredjedel. Mot slutet av säsongen, i princip hela våren med något undantag har Espen inte varit i närheten av den nivå han visade i säsongens inledning. I mina ögon har detta lett till en ond cirkel där varken målvaktspel eller försvarspel skänker varandra den trygghet som behövs för att man ska vara en väl fungerande enhet.

I kvalserien väntar inte lag av Sävehofs kaliber. Men samtidigt är det bara en dryg vecka sedan H43 kollapsade i en hemmamatch mot kvalseriekollegan Hammarby och släppte in 38 mål. Det dåliga defensiva spelet är alltså något man snabbt måste komma till rätta med. I en kvalserie över 10 matcher behöver ingen del i spelet se snygg ut. Någon poängkolumn för snyggt spel finns inte. Om H43 firar framgångar med 6-0 försvar, 5-1, 3-2-1 eller en dubblepunkt är således ointressant, bara man gör det.

Offensivt känner jag mer tillförsikt inför kvalserien. Här har man tillexempel gjort betydligt fler mål totalt sett än kvalseriekollegorna Aranäs och Hammarby. Nämnas kan faktiskt också att man gjort fler mål än slutspelslagen Alingsås och Lugi.
Så länge man håller sig till spelplanen och inte tar dumma avslut och börjar göra tekniska fel så har man ett bra anfallspel. Får man dessutom med kanterna och linjerna i spelet sticker jag ut hakan och påstår att H43 har kvalseriens bästa anfallspel. Dessutom har man det starkaste vapnet av alla i Zoran Roganovic. Zorans 12 mål igår mot Sävehof gav ytterliggare en skytteligaseger. Hatten av för elitseriens bästa spelare. Kan inte nog poängtera hur glada vi H43:are ska vara för att ha en spelare som Zoran Roganovic i vårat lag!

Kommentarer
Postat av: Åskådare

Ingen spelplan, struktur eller samarbete i anfallsspelet över huvud taget i Västerås igår. Rent utsagt pissdåligt. Zoran och och Johannes var de enda som kunde göra något, dock bara egna ströförsök under hela matchen. Fahrudin var oinspirerad och allmänt dålig, kant och linjespel obefintligt. Den hakan du stack ut har fått sig en rejäl snyting...

2012-03-26 @ 10:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0