En chans att avsluta snyggt

Sista omgången av elitserien spelas imorgon onsdag. På många håll väntar mer eller mindre viktiga placeringsmatcher. För H43:s del väntar bortamatch mot Sävehof. En match i Partillebohallen mot regerande svenska mästarna som har en liten chans att knipa andraplatsen och därmed få hemmaplansfördel i en eventuell semifinal. Sävehof har väl varit vårens mest formstarka lag, och har förutom att avancera i elitserietabellen tagit sig till åttondelsfinal i champions league. Ja som ni hör så får chanserna till seger för ett H43 utan något att spela för betecknas som obefintliga.

Men för H43:s del gäller det ändå att ge precis allt. Avsluta snyggt med en bra insats där man oavsett resultat känner att man spelat bra handboll, och hittat det spel som behövs för att ta tillräckligt många poäng för att behålla sitt elitseriekontrakt när 10 kvalseriematcher är spelade. Och framförallt gäller det att på något sätt ge sig själv och sina supportrar upprättelse för debaclet mot Hammarby.

Har dålig, för att inte säga ingen koll på vilket lag H43 kommer till spel med. Är tämligen säker på att Martin Karlsson fortsatt måste vila sin brutna näsa, men i övrigt vet jag inte. De senaste matcherna har i princip bara handlat om att förbereda sig så väl som möjligt inför kvalserien. Alla spelare i truppen har fått ganska bra med speltid för att ingen ska vara helt matchotränad när kvalserien startar. Givetvis helt rätt agerat och något jag själv efterlyst här i bloggen. Inför matchen mot Sävehof gör jag däremot helt om och undrar om man inte borde spela för bästa möjliga resultat. Mest för att vänja sig vid vilken mental inställning som väntar den närmaste månaden. Att vila småskadade och slitna spelare är på sitt sätt helt rätt. Men ju längre vilan varar desto större är risken att viktiga spelare kommer ringrostiga och ur matchform när allvaret börjar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0