Dålig start på kvalserien, VästeråsIrsta för starka

Kvalserien inleddes på sämsta tänkbara sätt för H43. 34-28 skrevs segerresultatet till VästerIrsta i Bombardier Arena tidigare idag. 9 omgångar återstår förvisso, men nog skapade man sig en liten uppförsbacke som man mödosamt måste jobba sig uppför nu.

VästeråsIrsta har visat form mot slutet av allsvenskan. Man har rutinerade spelare i Martin Boqvist och H43-bekantingen Andreas Bamberg. Så kanske behöver man inte skämmas för en förlust på bortaplan mot detta VästeråsIrsta. Men trots allt ska H43 vara det bättre laget. Man har hela säsongen mött bättre motstånd och bör ha ett bättre spel i sig. En förlust på 6 mål går inte att snacka bort.

Jag har ytterst lite information att tillgå kring matchen. Men Johannes Sandgrens 9 mål och Zoran Roganovics 7 mål förtjänar troligen ett godkänt. Värre då att det inte verkar som om någon annan klivit fram på allvar. Och återigen många insläppta mål. Det dåliga försvarspelet är alltså ett problem även mot allsvenskt motstånd.

Hur mycket söndageftermiddagens förlust egentligen betyder återstår att se. Känslan är att kvalserien i år blir jämnare än någonsin tidigare. Skulle inte bli förvånad om även de övriga elitserielagen Aranäs och Hammarby också kommer att tappa poäng mot allsvenskt motstånd, och att alla lag kan slå varandra till höger och vänster. I sådana fall är en enskild förlust här eller där inte lika tung att bära. Men samtidigt kan det inför slutomgångarna vara ett riktigt getingbo med många lag inblandade.

Jag måste dessvärre erkänna att jag ett tag har haft en dålig känsla groendes i mig. H43 har alltså inte vunnit sedan derbyt mot Lugi den 15:e februari. Mängder med betydelselösa matcher, dåliga insatser och ofrömåga att förhindra kollapser har skapat en osäkerhet kring lagets kapacitet. Dagens insats förstärkte väl tyvärr den känslan.

Men för att inte vara alltför pessimistisk så får vi också konstatera att kvalserien just startat. 9 omgångar återstår för H43. 9 segrar = 18 poäng, och allt är klart. H43 har i sina bästa stunder kvalitéer i sitt spel som gör att man kan slå alla lag i kvalserien. Nu gäller det bara att hitta det spelet.

Kommentarer
Postat av: Världsmästare på läktaren

2012-03-26 @ 08:56:55
Postat av: Åskådare

Ingen spelplan, struktur eller samarbete i anfallsspelet över huvud taget i Västerås igår. Rent utsagt pissdåligt. Zoran och och Johannes var de enda som kunde göra något, dock bara egna ströförsök under hela matchen. Fahrudin var oinspirerad och allmänt dålig, kant och linjespel obefintligt. Den hakan du stack ut har fått sig en rejäl snyting...



2012-03-26 @ 10:05:25
Postat av: Åskådare

Ingen spelplan, struktur eller samarbete i anfallsspelet över huvud taget i Västerås igår. Rent utsagt pissdåligt. Zoran och och Johannes var de enda som kunde göra något, dock bara egna ströförsök under hela matchen. Fahrudin var oinspirerad och allmänt dålig, kant och linjespel obefintligt. Den hakan du stack ut har fått sig en rejäl snyting...



2012-03-26 @ 10:07:03
Postat av: ola

När man köper in halvdanna handbollsspelare som inte visar det hjärta som klubben förtjänar blir det pannkaka tillslut. Uppe på detta har man en tränare som inte verkat fatta att man bygger spelet bakifrån, dessa faktorer har man länge befarat ta ut sin rätt, och som jag ser det tror jag inte H43 kommer kunna mäkta med att vinna de 6 matcher man behöver för att säkra kontraktet. Tyvärr, så skriver man kontrakt med rätt man för jobbet(Kos) försent....

2012-03-26 @ 11:06:59
Postat av: Anonym

och att man kan inte tappa lindqvist och Brännberg inför ett kval-------------------hur tänker sportansvariga????

2012-03-27 @ 20:45:13
Postat av: Någon har använt mitt nick Åskådare

Vem är sportansvarig/sportansvariga i H43? Kanske dags att granska deras jobb. Dom är väl ytterst ansvariga för alla felköp av tränare/spelare, eller? Vad har dom för kunskap?

2012-03-28 @ 12:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0