Dags att träna försvarspel

Efter förlust med 42-32 i baltiska hallen mot HK Malmö råder det inga tvivel om var tonvikten på träningen inför kvalserien ska ligga för H43:s del. 32 gjorda mål är bra och bör i normala fall leda till en meriterande bortaseger. Men 42 insläppta mål är rent ut sagt bedrövligt dåligt. Låt vara att det rinner iväg något i andra halvlek, och då mest på grund av ett slarvigt anfallspel som ger Malmö möjligheten att kontra sönder H43.

En extremt målrik första halvlek slutar 21-20 i Malmöfavör. Så långt är H43 på allvar med i matchen, men enbart beroende på ett väl fungerande anfallspel. 20 gjorda mål i en halvlek ska givetvis ge en halvtidsvila med ett par måls ledning. Men med endast 1 enda räddning på Espen Christensen den första halvtimmen är det givetvis oerhört svårt att vinna handbollsmatcher.

I andra halvleken ändras matchbilden något och matchen avgörs ungefär halvvägs in i halvleken då H43 börjar slarva i anfallspelet. Passmissar, dåliga avslut och skott i block straffas obönhörligen av Malmös effektiva kontringspel. Enda glädjeämnet i den andra halvleken är väl att Philip Ståhl för en gång skull för överglänsa Espen Christensen. I en extremt otacksam situation mot ett vilt kontrande Malmö kommer Philip upp i dryga 30% räddningar.

Ska vi hitta fler glädjeämnen just nu så tycker jag H43 visar att man åtminstone periodvis håller jämna steg med alla lag i elitserien, problemet är bara att en match varar i 60 minuter. Idag var man på tårna från start, men då orkar man istället inte stå distansen ut. Zorans 7 mål, och Fahrudin Zaimovic och Johannes Sandgrens 6 mål indikerar dessutom ett lyckosamt distansskytte.

För H43:s del återstår nu 3 matcher av årets elitserie. 3 matcher som ger möjligheter att förberade sig inför kvalserien. Just nu har man ett anfallspel som kommer att hålla alldeles utmärkt i kvalserien. Däremot är jag rädd för att man är sårbara defensivt mot inspirerade allsvenska lag som kommer att skjuta på allt som rör sig.