Bye bye Bajen

Så blev till slut handbollsförbundets licensnämnd tvugna att visa att där finns någon substans i elitlicensen. Hammarby har fått ett förhandsbesked om att man inte kommer att beviljas någon elitlicens för kommande säsong. Ett besked som givetvis borde kommit för ett par år sedan blir nu verklighet.

I och för sig har jag lärt mig att osvuret är bäst när det gäller handbollsklubbar och ekonomi. Hammarby behöver få in 1 miljon kronor till på onsdag. Får man det klarar man elitlicensen, men i nuläget är det väl inte särskilt mycket om tyder på det.

Tajmingen är fruktansvärt dålig med en elitserieomgång kvar. Ett Hammarby utan något att spela för lär knappast ta några poäng av Lugi. Den sportsliga rättvisan kommer helt på skam då Drotts chanser till slutspel i och med detta får ses som obefintliga.

Läste dessutom någonstans att Hammarby tvingas spela kvalserien, om man nu är på kvalplats, även om elitlicensen inte beviljas för kommande säsong. Om det nu stämmer känns det som ett oerhört märkligt beslut där den sportsliga rättvisan återigen får stå tillbaka för en massa krånglig byråkrati.

Osvuret är nog som sagt bäst ett tag till. Men kanske är detta nu en markering att alla de klubbar i handbollsverige som lider av dålig ekonomi en gång för alla måste ta tag i problemen.

Om Hammarbys uttåg ur handbollens finrum blir verklighet kan det också vara ett hårt slag för den massmediala uppmärksamheten. Det är knappast någon hemlighet att många av våra rikstäckande medier är Stockholmsfixerade. Och skulle dessutom Caperiotumba åka ut, samtidigt som Skånela missar att gå upp, så skulle det innebära en elitserie i handboll helt utan Stockholmsanknytning. Och även om det alltid ska vara de sportsligt bästa lagen som spelar i landets högsta serie, så skulle det knappast vara bra för handbollen som publiksport!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0