Lite av varje

Dåligt med uppdateringarna på bloggen nu igen. Men så har det inte hänt så himla mycket med H43-ögon sett sedan värvningen av Nemanja Cvetinovic blev känd. Jag har heller inte så himla mycket nytt att komma med i nuläget, men vet att klubben jobbar på ett par namn på högersex och framförallt målvaktsidan.

Mycket snack om ekonomi har det varit såväl här i kommentarerna som på twitter. Somliga tycker att det är konstigt att H43 satsar på det här sättet när ekonomin länge varit så här dålig, somliga tycker också att fler egna talanger borde fått mer utrymme. Alla ska givetvis få ha åsikter och jag förstår att de går isär. Personligen tycker jag det är bra att man satsar. Kraftsamlingen hjälpte till att avvärja det omedelbara hotet om förlorad elitlicens. Även om man har vissa skulder kvar kan man ha en ekonomi under kontroll och i balans. Och jag ser heller ingen mening med varför man ska inte ska satsa nu bara för att man inte kunnat göra det tidigare. Att samla en massa pengar på banken under ett antal år i allsvenskan hade knappast gjort någon lyckligare. Budgeten inför kommande säsong är absolut inte större än tidigare. Hur utfallet sen blir är naturligtvis omöjligt att sia om. Men så är det alltid med ett budgetarbete.

I den finaste av världar hade H43 idag bestått av en stomme av det juniorlag som tog sm-silver för 3 år sedan. Men inte ens Sävehof, med 3 raka sm-guld på herrsidan och förmodligen sveriges bästa ungdomsverksamhet består av enbart egna produkter. För att nå framgång behövs nödvändig spetskompetens. Dessutom ska man vara medveten om att egna produkter lika mycket som alla andra vill ha ökad lön när deras prestationer blir bättre. Tiden när man spelade gratis för moderklubben är förbi. Sen kan jag kanske i och för sig tycka att det är tråkigt när värvade spelare endast fyller en plats på bänken. En sådan funktion bör i möjligaste mån fyllas av någon från de egna leden.

Sidan om silly season har svenska landslaget idag vm-kvalat hemma mot Montenegro med Zoran Roganovic. Det började bedrövligt med en arangörsmiss där fel nationalsång spelade för Montenegro. Spelarna tog dock saken i egna händer och sjöng rätt sång, något som säkert tände de Montenigrinska spelarna lite extra.
Matchen slutade till slut 22-21 till sverige, och frågan är om inte det är fördel Montenegro som har hemmaplansfördel i returen på lördag. Totalt resultat är det som gäller och då är inte 1 mål mycket att gå på.

Montenegro kan då mycket väl spela vm i januari, vilket skulle kunna ställa till lite problem med H43-ögon sett. Jag tror nämligen inte att allsvenskan tar uppehåll under vm vilket innebär att H43 kan ha flera matcher under samma period som Zoran Roganovic är upptagen av vm-spel. Nu finns det väl knappast någon anledning att grubbla för mycket över det innan något är klart, men det kan trots allt bli en besvärlig situation som uppstår.

Kommentarer
Postat av: Kilroy

Upp till bevis Oskar. Vad menar du med

-vissa skulder

-ekonomi under kontroll

-i balans

-negativt eget kapital

-är inte budget detsamma som att sia om utfallet.

En stor avvikelse från budget betyrder väl att

man inte har kontroll-

-Är inte samla pengar på bank ett krav på balans.

2012-06-11 @ 22:00:13
Postat av: Latte

Zoran är SÅ värd att spela VM. H43 klarar sig fint under hans temporära frånvaro. Jag är helt övertygad om att resten av truppen under Kos ledning håller ställningarna. Så blå jag är, jag vill se Zoran i VM.

2012-06-11 @ 22:08:06
Postat av: Oskar

Kilroy:

Jag var inte på årsmötet och känner därför inte till några exakta siffror gällande skulder. Men däremot anser jag att man trots skulder kan ha ekonomin i balans.



Jämför med mångas privatekonomi, där det idag är mycket vanligt med bolåneskulder till exempel. En skuld som löper på många många år, som regleras via ränta och amorteringar månadsvis. Så länge skulderna inte växer, och du kan betala av det du ska så innebär inte skulderna att du inte har en ekonomi i balans.



En budget är alltid en gissning, och visst man måste ju gissa med sans, och någon form av verklighets förankring. Men för en elitidrottsklubb är kanske inte det bästa utfallet att gå många miljoner plus samtidigt som de sportsliga framgångarna helt uteblir.



Pengar på banken gör därmed ingen lycklig om man samtidigt rasar i seriesystemet, även om det varit en skön säkerhet att ha pengar samlade på hög!

2012-06-12 @ 12:05:10
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: Marcus

Robin Bergqvist är klar!

2012-06-16 @ 22:35:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0