Länge sedan

Har gått ett bra tag sedan jag senast bloggade något här. Inte så konstigt egentligen då handbollen är "off-season" och till och med silly season har mattats av rejält. Och med ett pågående fotbolls-em så är utrymmet i media mer eller mindre försumbart.

Gällande H43 har inte så himla mycket hänt. Kommentarer på bloggen gör gällande att Robin Bergqvist ska vara klar för klubben. En spelare jag dessvärre inte känner till ett skvatt om. Så ni som vet något om hans kvalitéer som handbollspelare kommentera gärna.

Målvaktsidan oroar mig fortfarande. För varje dag som går blir antalet tillgängliga målvakter allt färre. Och med risk för att nedvärdera Philip Ståhl så känns det just nu som att H43 har en akilleshäl på målvaktsidan i en annars riktigt stark trupp.

Sidan om den inhemska handbollen har Sveriges herrlandslag stått för ett präktigt fiasko. Zoran Roganovic och hans Montenegro vann returen i vm-kvalet med nödvändiga två bollar. Ingen skugga ska falla över Montenegros insats men inte många svenskar förtjänar ett godkänt betyg. Möjligen är sverige inte bättre just nu. I synnerhet inte då spelare som Kim Andersson och Jonas Källman tackar nej till spel, även om Kim lojalt ställde upp i returen. Men nog ska man kunna begära att spelare som till största delen tillbringar sin vardag i europas bästa ligor kan mäkta med att göra 40 mål på 120 minuter mot ett lag av Montenegros kaliber.

Men mitt i alltihop kan jag inte låta bli att glädjas lite för Zoran Roganovic. Efter allt han gjort för H43:s skull genom åren finns det få, om ens någon jag unnar framgång så mycket, och möjligheten att få spela ett vm. Även om det blir på H43:s bekostnad precis som jag skrev om i mitt förra inlägg. Allsvenskan gör alltså inte vm-uppehåll om inte svenska handbollsförbundet får för sig att ändra reglerna. Och då får H43 klara sig utan Zoran i de matcher som krockar med pågående vm-turnerig.

Men, det behöver inte heller bli så. I en artikel i Skånska Dagbladet säger Zoran att H43:s satsning går först och att han nog vill stanna hemma över vm. Artikeln hittar ni här: skanskan.se/article/20120620/SPORT/706209975/1001/-/zoran-roganovic-njuter-av-bedriften

Helt fantastiskt vilket H43-hjärta Zoran än en gång visar. Och någonstans hoppas jag att man kan hitta en lösning som funkar för alla parter. För hur blå jag än är, så tycker jag verkligen Zoran gjort sig förtjänt av vm-spel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0