En klassvärvning

H43 presenterade idag Nemanja Cvetinovic som sitt senaste nyförvärv inför kommande säsong. Nemanja är 28 år från Serbien och främst tänkt som vänstersexa. Av förklarliga skäl känner jag inte till Nemanja speciellt väl, men det jag hört är att han för ett antal år sedan var aktuell för det Serbiska landslaget, men att prioriterandet av studier gjort att handbollen under en tid kom lite i skymundan. Att flytta till H43, i sverige och lund kan kanske vara ett sätt att ge sig ut i proffslivet.

De som sett Nemanja Cvetinovic lovordar hans kvalitéer som handbollspelare. Nu ligger inte H43 i elitserien, men han beskrivs av somliga som en av elitseriens bästa om man kan göra den jämförelsen. Uppgifter jag fått gör dessutom gällande att Cvetinovic inte ses som så våldsamt dyr för en spelare av hans kaliber. Det kan således röra sig om ett riktigt klipp som H43 har gjort här. Och kanske ser vi klubbens bästa värvning sen Zoran Roganovic satte sin signatur på kontraktet för ca. 10 år sedan.

Utöver rollen som vänstersexa kan han även spela såväl vänster som mittnia. Och i försvarspelet är han användbar som etta och tvåa i ett 6-0 försvar, och är dessutom en utmärkt center i 5-1 eller 3-2-1 försvar. En mycket användbar spelare med andra ord.

I och med värvningen av Nemanja Cvetinovic blir H43:s trupp alltmer komplett. Kvar att förstärka finns högerkanten, och framförallt målvaktsidan. Läste i en kommentar på bloggen någon som tyckte att Johan Tholin hade varit en utmärkt målvakt. Det kan jag hålla med om men kan dessvärre meddela att Johan Tholin blir det inte. Han kan inte kombinera jobbet som brandman med en full satsning på elithandboll. Vilka namn det övrigt jobbas med känner jag inte till, men precis som jag tidigare skrivit om så är marknaden inte direkt full av tillgängliga målvakter.

Har läst i diverse medier, främst på twitter att många ifrågasätter att samma klubb som hade en kraftsamling och ekonomisk kris för bara fyra månader sedan nu dunkar upp nyförvärv efter nyförvärv. Och visst någonstans är frågan berättigad. Men samtidigt ska man komma ihåg att relativt sett högavlönade spelare som Daniel Lindqvist, Kalle Björkman och Espen Christensen har försvunnit.

Dessutom är 4 av nyförvärven av sådan art att "omkringutgifter" saknas för dessa. Jag pratar då om utgifter för boende, arbete sidan om med mera. Christoffer Geissler, Joakim Bååk, Simon Nyberg och Jacob Anderberg har alla redan boende i lund och ett socialt kontaktnät. Utöver de rena lönekostnader kostar det alltså inte klubben något övrigt. Tar man med det i beaktning så är förvärven av dessa fyra spelare totalt sett något billigare än nyförvärv från övriga landet/världen!

Kommentarer
Postat av: Bigge

Var på årsmötet igår och där var tongångarna lyriska om Nemanja C, en blivande publikfavorit?

2012-06-05 @ 09:33:48
Postat av: Allmosa

Vad är det folk inte förstår? Ja H43 var i en ekonomisk kris som löstes i och med kraftsamlingen. Stor eloge till alla blåa hjärtan. Nu när ekonomin är sanerad finns det inte längre några skulder som sätter käppar i hjulet. Budgeten är lagd och visar på plus resultat trots de värvningar som gjorts. Alltså, alla värvningar ligger inom budget för nästa år. Varför klagar vissa på att H43 dunkar upp nyförvärv efter nyförvärv? Jag var själv med och bidrog till kraftsamlingen och kan säga att jag hade blivit oerhört besviken om klubben inte satsat vidare. Tack H43 för att ni värnar om våra blåa hjärtan och gör ert bästa för att få oss tillbaka till elitserien.

2012-06-05 @ 10:40:48
Postat av: Kilroy

Allmosa



Du har lika goda dåliga kunskaper i ekonomi som styrelsen. H43 har fortfarande skulder.

Närmare bestämt 2 374 769 kr. Budgeten är lagd och visar plus är en beräkning(troende) om hur ekonomin blir ett år framåt. Det verkliga utfallet dvs hur stora kostnaderna för inköpta

spelare är framgår inte i en budget. Något utfall har H43 inte redovisat. Så du vet inte om det

går plus eller minus. Det verkar som en grupp lider av akut andnöd med alla referenser till

blåa hjärtan. Kanske därför det inte går att fylla arenan med åskådare.



2012-06-07 @ 16:51:08
Postat av: Bigge

Visst har H 43 skulder men även tillgångar.

Enligt årsredovisningen 1 833 045.

Dessutom har det negativa egna kapitalet minskat

genom årets vinst på 52 00.

Liksom det gjort även de två föregående åren.

Vad jag kan se så sanerar H43 sin ekonomi sakta men säkert.

Utfallet vet man inte förrän rakenskapsåret är slut.

2012-06-08 @ 15:27:26
Postat av: Charles

Men varför inte ta chansen att på allvar göra ett bar ekonomiskt resultat i år? Varför satsa och sanera samtidigt? Allmosorna från supportrarna för några månader sedan var inte tänkta att användas till något annat än att få klubben på fötter. Se då till att hedra det genom inte riskera någonting ekonomiskt. Lyckades man bara gå med 52 000 i vinst efter att ha fått en miljon under Kraftsamlingen är inte precis imponerande.

2012-06-08 @ 17:18:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0