H43 All Star Team - Högernio

Serien om mitt H43 All Star Team lider mot sitt slut. Tänkte köra högernio nu och sen återstår en position som försvarspelare som jag tänkt ta med.

Att välja ut två spelare på högernio känns jämförelsevis med många andra positioner som oerhört lätt. Att välja någon annan än Zoran Roganovic som första val hade bara varit löjligt. Femfaldig skytteligavinnare i elitserien. Mångfaldig landslagsman för Montenegro. Superlativen kan göras hur många som helst. En målspruta av allra högsta klass, en fantastisk passningspelare. Och dessutom en alldeles utmärkt försvarspelare vilket gör Zoran till en stjärna över hela banan.

Utanför banan är Zoran den bäste H43-ambassadör man kan tänka sig. Och i en idrottsvärld där kortsiktighet och framförallt pengar blir allt mer betydande är det egentligen snudd på overkligt att Zoran varit H43 trogen i 10 hela säsonger.

Reservplatsen går till Lars Andersson. En mycket duktig vänsterhänt skytt med ett både vackert och effektivt hoppskott. Lars var under större delen av 90-talet lite grann Mr. H43 och gjorde mängder av mål för klubben. Kanske inte lika bra deffensivt som offensivt dock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0