Lite Kristianstad, lite em.

Vid det har laget vet nog de flesta att Ola Lindgren tar över tränarsysslan i IFK Kristianstad med början nästa säsong. Det är bara att gratulera till ett otroligt starkt nyförvärv som verkligen stärker Kristianstad på den svenska handbollskartan. Så här på rak arm känns det faktiskt som om det är den mest namnkunniga och meriterade tränare ett svenskt elitserielag någonsin presenterat. Ola har både mångårig erfrarenhet som förbundskapten för det svenska landslaget och flera år som tränare i världens bästa liga, den tyska bundesligan.

Kristanstad har verkligen alla förutsättningar att bli en maktfaktor de kommande åren i svensk handboll. Med sveriges troligen bästa arena tillsammans med ett fantastiskt stöd från såväl det lokala näringslivet som den lokala befolkningen som mer eller mindre går man ur huse när det är match för att stötta sitt lag så har man förutsättningar runt omkring de rent sportsliga som i princip inget annat svenskt lag kan matcha. Med ett tränarnamn som Ola Lindgren försämras knappast förutsättningarna. Inte bara på grund av att Ola är en kompetent tränare. Utan även av det faktumet att hans blotta närvaro bör öka förutsättningarna för att starka namn ska välja Kristianstad i framtiden.

Jag skulle också vilja påstå att det är otroligt glädjande för handbollsverige. Ju fler starka namn som elitserien kan presentera desto attraktivare blir ligan. Oavsett om det är på spelarsidan eller tränarsidan. Det ger per automatik mer plats i media och en god cirkel är startad. Men som supporter till ett konkurrerande lag tittar jag med viss skräck på det som händer i Kristianstad. H43 saknar i princip allt det som Kristianstad håller på att få. Man slåss om det lokala näringslivet med Lugi. I bästa fall kommer det ca. 1000 personer på matcherna och klubben kämpar fortfarande med en ganska ansträngd ekonomi. Är man inte på sin vakt nu och jobbar stenhårt finns en viss risk att man står kvar på stationen när tåget går. Det tåg mot en mer proffsig liga som Kristianstad just nu drar!


Än så länge är dock Ola Lindgren endast förbundskapten. Och imorgon sparkar em igång för svensk del med match mot Makedonien. En viktig match direkt precis som alla matcher i ett em. Tycker det är otroligt svårt att sia om sveriges chanser i detta em. Rent spontant känns man något sämre än man gjorde i hemma-vm för ett år sedan. Men med undantag för Frankrike känns även flertalet av de övriga nationerna något sämre så kanske är sveriges chanser väl så goda som övriga länders.

Sverige inleder em med en trupp på 15 man. Man väljer att ställa Mattias Andersson utanför som tredjemålvakt. Och dessutom för Mathias Zachrisson börja em på läktaren. Det senare lär troligen få förbundskaptenerna att hamna rejält i skottgluggen för alla Eskilstunas sportjournalister. Min uppfattning är nämligen att du som sportjournalist i Eskilstuna totalt åsidosätter objektiviteten. Som sportjournalist i Eskilstuna bör du alltid ha uppfattningen att det svenska landslaget till 100% bör bestå av Guif-spelare.

Hur som helst så känns det skoj att em startar imorgon. Många spelare behöver prestera på topp för att sverige ska vara med och slåss om semifinalplatser. Men sverige är inte långt efter så många nationer, möjligen med undantag för Frankrike!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0