H43 allsvenskt nästa säsong

H43:s herrar kommer oavsett det sportsliga resultatet under våren att begära sig själva ner i allsvenskan till kommande säsong. Årets ekonomiska situation pekar på en förlust på omkring 1 miljon kronor. Något som i sin tur skulle leda till att H43 inte klarar de krav som elitlicensen innebär.

Samtliga spelare i herrtruppen har nu möjlighet att lämna truppen fram till den 15:e februari när transferfönstret stänger. Vilka som stannar och vilka som lämnar återstår bara att se. Men det är knappast en motiverande situation som väntar de spelare som stannar. Oavsett insats under säsongens kvarstående elitseriematcher väntar allsvenskt spel nästa säsong.

Ur ett sportsligt perspektiv är det både rätt och fel att redan nu komma med detta besked. Jag tycker det är oerhört rakryggat av klubben att inse sina ekonomiska svagheter och begära sig ner en division innan licensnämnden behöver träda in. Detta är något som styrelserna för såväl Redbergslid som Hammarby borde gjort för flera år sedan. Och just det gör väl att det känns ännu bittrare. Det finns alltså klubbar med ännu mer långvariga ekonomiska problem som nu får spela kvar i elitserien på H43:s bekostnad, i alla fall indirekt sett.

Det mindre sportsliga kring situationen är att H43 ska spela 11 elitseriematcher till som för egen del är helt betydelselösa men där man möter 11 andra lag som har olika mycket att spela för. H43 kan alltså påverka utgången av årets elitserie utan att själva ha något att spela för.

Kanske är detta just vad klubben behöver. Att få börja om från början. Rensa lite bland kontrakt som varit allt för dyra. Göra en satsning som till stora delar bygger på egna duktiga juniorer och ett antal år in i framtiden kan man på nytt vara aktuella för elitserien.

Samtidigt känner jag mig oerhört besviken att det skulle behöva gå så här långt. Men samtidigt har klubben inte haft några särskilt lätta förutsättnigar att jobba med. När Fof Arena har gapat tom i samband med matcherna är det inte bara stämmningen på matcherna som blivit lidande. Klubbens ekonomi har sakteliga körts i botten. Kan tänka mig att det finns en och annan lundabo som är rejält på besviken på att H43 försvinner från elitserien. Så dags att tänka på nu när man inte visat klubben något särskilt intresse tidigare under säsongen!


Kommentarer
Postat av: Kristianstad

Usch...vi lider med dig Oskar!

2012-01-16 @ 21:58:25
Postat av: Lars

Hej!



Bra beslut av styrelsen att bestämma sig såhär tidigt!

Som neutral handbollsintresserad boendes i södra Sverige så tycker jag att det är bra att det blir ett lag mindre här nere... Du är bitter på Hammarby men om jag skall vara ärlig så är det bättre för sporten att huvudstaden har ett lag i elitserien än att södra Sverige skall ha 9st eller hur många det nu är...



Lycka till i framöver H43!

2012-01-17 @ 00:45:55
Postat av: Pelle

Lund är precis som Ystad en för liten stad för två elitklubbar på herrsidan.Publikunderlaget och sponsorer räcker inte till.

Sen har kanske inte H43 haft den allra "vassaste" ledningen heller de sista tio åren.



Tar nog många år innan de kommer upp i eliten igen.

2012-01-17 @ 07:59:32
Postat av: Bigge

Tror inte många av oss H43 anhängare kommer att gå på Lugis matcher och många av sponsorerna stöder H43 just för att de gillar laget.

Nåja, det är bara ett spel även om det ibland känns som mer än så.



2012-01-17 @ 13:52:31
Postat av: ajvar

Intressant diskussion i maj förra året eller hur???



nisse hade ganska rätt i sina funderingar!!!!



Postat av: nisse



H43 borde förhandla om alla kontrakt för att sänka utgifterna till en nivå som motsvarar inkomsterna. Med 600-700 på läktarna borde biljettintäkterna motsvara ca 500.000 SEK. Med 18 spelare + några ledare motsvarar detta ca 20.000 SEK per år! och spelare. Finns alltså egentligen inga förutsättningar att köpa spelare utan man borde satsa på lokala förmågor som publiken kan identifiera sig med!

2011-05-20 @ 12:02:41

Postat av: Sven-Erik



Håller i princip med "Nisse" ang. att man betalar för höga löner till spelarna. Detta gäller inom många idrotter! Däremot är "Nisses" räkneexempel ett exempel på noll koll. Har Nisse funderat på om alla inkomster till idrotsföreningar kommer via publikintäkter? Dessutom måste man spänna bågen för att överhuvudet tagit få iväg någon pil!

2011-05-20 @ 12:55:23

Postat av: nisse



Jag vet att det finns sponsorer, kommunala aktivitesbidrag mm men kan inte estimera hur mycket det ger.

Men säg att 25 aktörer skall ha i snitt 10.000 SEK i månaden då motsvarar detta lönekostnader på ca 375.000 SEK per månad!

Tror inte inkomsterna räcker till för att täcka detta, skall klubben låna dessa pengar, och av vem då?

2011-05-20 @ 13:07:14

Postat av: Sven-Erik



Detta är problemet för alla idrottsföreningar idag! Vissa lyckas hitta en finansiär andra lyckas inte. Det är väl tyvärr så att även blåbär har fått för bra betalt men skall man då, som H43, hänga med i högsta serien blir det tufft. Tyvärr är detta inte ett problem för bara H43 utan ett världsomspännande problem. Det behövs säkert fler initiativ som NHL gjorde för ett par år sedan. Ibland kan man fråga sig varför personer som leder stora företag på ett förtjänstfullt sätt agerar helt annorlunda när man skall va med och styra en idrottsförening. Intressant ämne som i alla fall jag inte har någon lösning på.



2011-05-20 @ 13:29:06

Postat av: Birger H



Istället för attt spekulera så kan man ta del av årsredovisningen för H43 och där få reda på intäkter och kostnader.

Årsmötet är den 30 maj.

2011-05-22 @ 13:26:27

2012-01-17 @ 14:01:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0