En poäng borde nog ha varit två

Sverige inledde alltså em med att spela oavgjort mot Makedonien. Som matchen var ska man nog vara nöjda med en poäng så här i efterhand, men samtidigt har man ledningen med 25-22 med ett fåtal minuter kvar att spela. I det läget bara måste man stänga matchen med ett avgörande ryck.

Vad det oavgjorda resultatet betyder för Sveriges fortsatta em är i dagsläget väldigt svårt att säga. Om Makedonien inte tar fler poäng och inte kvalificerar sig för mellanrundan betyder det ingenting för svensk del så länge man tar sig samman och slår Tjeckien och Tyskland, vilket i och för sig kan vara nog så svårt.

Många i det svenska laget måste upp i nivå. Det vanligtivs så starka svenska mittförsvaret hade en hel del problem igår, och inte minst Makedoniens sju straffar ger en fingervisning om att Magnus Jernemyr och Tobias Karlsson ofta låg steget efter.

Och framåt var Kim Andersson alldeles lysande, men på tok för ensam. Både Dalibor Doder och Kim Ekdahl Du Rietz blixtrade till mellan varven men var ganska ojämna. Och Jonas Larholm var direkt dålig och i det fallet får vi nog hoppas att han hade en dålig dag. Dock är jag lite orolig när det gäller Larholm då rapporterna från den danska ligan i år knappast har indikerat en Larholm i absolut toppform.

Vilodag idag. Tjeckien imorgon. Em är intensivt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0