En bit kvar

Det återstår nu endast ett drygt dygn innan kraftsamlingen för H43 Lund är avslutad. Efter det vet vi om H43:s herrar får en sportslig chans att stanna kvar i elitserien. Eller om man tvingas börja om i allsvenskan oavsett resultat.

I skrivande stund har man en bit kvar till målen man har satt upp. Sedan tidigare är det ju klart att man nått de 50 ideella krafter man eftersökt. Men det saknas fortfarande omkring 250 000 kronor och 120 årskort inför nästa säsong för att målen ska vara uppfyllda. Tiden börjar bli knapp och oron för att det inte ska gå vägen växer sig allt starkare.

Personligen tror jag att det största problemet ligger på årskorten inför nästa säsong. Och kanske var målet på 250 stycken ett alltför orimligt mål. I nuläget har man faktiskt i princip tredubblat antalet säsongskort jämfört med pågående säsong. Och det kan verkligen inte betecknas som dåligt. Det känns faktiskt förjävligt om det står och faller med antalet anmälda säsongskort inför nästa säsong.

När det gäller den ekonomiska biten är 250 000 kronor fortfarande mycket pengar. Men här tror jag ändå att chansen är större att man når målet. Kan mycket väl finnas någon sponsor eller personlig bridagsgivare med lite större ekonomiska muskler som avvaktar in i det sista. Eller i alla fall är det min förhoppning.

Oavsett utfall har man ett hårt arbete framför sig. Och även om det inte går vägen hoppas jag att styrelsen tar tillfället i akt och utnyttjar det engagemang som visat sig för H43. 66 personer har hittils sagt sig villiga att göra en insats ideellt för H43 Lund. Tror knappast att alla 66 förklarar sig ovilliga per automatik om H43 skulle bli ett allsvenskt lag.

Skulle resultatet av kraftsamlingen visa sig tillräckligt bra för att ge elitserien en sportslig chans så har man även då ett gigantiskt jobb kvar att göra. Kraftsamlingen är bara början för att ge H43 en grund till ekonomisk återhämtning. Bland annat kan jag tycka att en omförhandling med de spelare som sitter på de dyraste kontrakten kan vara på sin plats. Men där finns säkert mycket annat som ska tas i beaktande.

Jag har den senaste veckan fått en helt annan förståelse för det arbetet som dagligen läggs ner i driften av H43. Det är en beundransvärd insats som en ganska stor samling människor gör. Många får ta emot onyanserad kritik. Inte minst av okunniga bloggare som tror sig veta allt. Hur som helst så känns det som att H43:s styrelse i och med kraftsamlingen nu gjort allt man kunnat för att H43 ska kunna fortsätta ha en elitsatsning.

Kommentarer
Postat av: Ingemar Svensson

Läste precis denna glada nyhet på Skånskan

H43 fortsätter

sin elitseriesatsning





Av Christer Cederlund 30 JANUARI 21.35



HANDBOLL. Det åtgärdspaket som klubbens styrelse la fram i förra veckan har blivit lyckosamt.



- Vi har säkrat detta och klarar liganämndens krav. Det känns fantastiskt, säger H43:s ordförande Niclas Nilsson

2012-01-30 @ 21:53:08
URL: http://plinge

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0