Beslutet kan vara rätt. Tillvägagångsättet fel!

Beslutet som H43:s styrelse meddelade i måndags engagerar verkligen. Jag har de senaste två dagarna haft besökarsiffror som fullkomligt sprängt alla tidigare rekord. Givetvis roligt att folk läser min blogg, men jag önskar att omständigheterna vore trevligare.

Till att börja med skulle jag vilja påpeka att den nu sittande styrelsen inte direkt kan lastas fullt ut för den uppkommna situationen. När man tillträdde tog man också över en ryggsäck från tidigare styrelser som i längden blev oerhört tung att bära. Det man däremot kan lasta den nuvarande styrelsen för är att man kanske satte en något naiv budget inför denna säsongen. Men troligtvis grundar det sig på att man försökte satsa på att lyfta laget, och att det inte slog väl ut är ju svårt att veta på förhand.

Efter att läst allt fler reaktioner, kommentarer och till och med blivit tillrättavisad av besökare i min blogg så känns det väl som att beslutet att göra något för att en gång för alla komma till rätta med ekonomin är helt riktigt. Att infomera om hur illa det är ställt, den överhängande risken att bli av med elitlicensen och att tillåta samtliga spelare att förhandla med andra klubbar känns också helt rätt. Däremot är jag fortfarande mycket tveksam till att redan nu deklarera att herrlaget nästa år spelar i allsvenskan.

Som det blev nu har ett styrelsebeslut mer eller mindre inte givit spelare och ledare någon som helst möjlighet att påverka sin egen siutation. Beslutet togs också helt utan att fråga spelarna om deras mening. Bland annat Zoran har aviserat att han är villig att gå mycket långt för att hjälpa klubben. Och kanske finns där fler spelare som är villiga att göra detta.

Läste att Tomas Westerlund tycker att man kunde skött det hela smidigare. Att informera om den dåliga ekonomin, förklara att man inte kan garantera några löneutbetalningar och därefter låta spelarna själva välja om dem efter de premisserna vill stanna kvar och kriga utav helvete eller söka sig ifrån klubben. Och där är jag helt enig med Tomas Westerlund. Kanske finns det flera spelare som väljer att stanna och kriga för klubben, och kanske sluts man samman ännu mer som grupp och presterar då också bättre.

Lek med tanken att merparten av spelarna trots allt väljer att stanna kvar i H43 och slutföra säsongen. Låt säga att man hamnar i något som liknar en makalös formtopp. Kanske vinner man de 7-9 matcher som krävs för laget ska gå till slutspel. Ett slutspel som ger ytterliggare publikintäkter och åtminstone skulle kunna rädda delar av det ekonomiska resultatet. Givetvis inte särskilt troligt, men samtidigt har större under skett.

Tänker mig tillbaka 3 år i tiden när ishockeylaget Malmö Redhawks stod inför en liknande situation. En antal välbetalda spelare valde också att lämna laget, men de som stannade kvar skapade en hajp kring hockeyn i Malmö som man inte upplevt på 15 år. Nu är inte handbollen i Lund lika stor så att något liknande skulle hända här är kanske inte troligt. Men om spelarna hade visat hjärta för klubben tror jag nog att ett antal extra åskådare hade kunnat söka sig till matcherna för att visa sina sympatier för klubben. Det lär knappast bli en verklighet nu när matcherna inte har någon sportslig betydelse.

Någonstans känns det som om Zoran Roganovics ord i gårdagens sydnytt sammanfattar det hela bra. Det känns som om man lägger sig ner och dör istället för att kämpa hela vägen!




Kommentarer
Postat av: Ture

Det finns också en sportslig aspekt, som Svenska Handbollsförbundets tävlingsgeneral, Ralf Lundberg påpekade. De lag i elitserien som efter ett ev. tapp av duktiga spelare i H 43, ska möta lundalaget kan hur enkelt som helst håva in poängen. Jag är ingen Allingsåsare, men jag kan ju förstå hur dom känner. "Ringar på vattnet" blir det också i div 3 där Lejonen spelar eftersom den serien redan vänt. En sån här affär ska skötas snyggt gentemot alla inblandade och det är tveksamt om ansvariga gjort det.

2012-01-19 @ 15:30:27
Postat av: ola

bra skrivit

2012-01-19 @ 17:51:16
Postat av: Pelle

Tufft att sitta i styrelsen nu, avundas inte deras situation. Men jag känner lite oro när jag läser följande på klubbens senaste inlägg på hemsidan:



"vi verkligen uppskattar det engagemang och de initiativ som har startats och för alla förslag vi fått in på hur vi skulle kunna lösa vår situation nu och på sikt. Vi utvärderar alla dessa initiativ för att se om det finns lösningar som inte tidigare övervägts. Har du konkreta förslag är du välkommen att mejla dessa till [email protected]"



Jag hade ju hoppats att alla tänkbara lösningar redan hade beaktats innan denna drastiska åtgärd beslutades. Men visst, bra att lyssna på supportrarna

2012-01-19 @ 21:47:58
Postat av: Bigge

H43 har öppet möte på söndag i arenan.

Tidpunkt meddelas på hemsidan.

Hörde på radio att Handbollsförbundet kommer lätta på elitlicensreglerna.

Den lilla underdogen H43 kunde man offra men när Drott också var på gång så börjar det tydligen hända saker.

Det kanske ljusnar för oss blåa?

2012-01-20 @ 14:27:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0