Underbart skön derbyseger

H43 visar en oerhörd moral i kvällens derby mot Lugi. Trots underläge under stora delar av matchen så kämpar man mer eller mindre ner Lugi den sista kvarten. Matchvinnare blir Espen Christensen tillsammans med Måns Gerdtsson. Espen gör en fenomenal andra halvlek när han mer eller mindre stänger totalt. Och för andra matchen i rad kliver verkligen Måns fram och gör ett par viktiga mål när matchen står och väger samtidigt som Lugi praktiserar en dubbelpunkt på Zoran Roganovic och Fahrudin Zaimovic.

Lugi skaffar sig ett tidigt grepp om matchen med en 9-4 ledning. H43 har oerhört svårt att få grepp om Lugi och i försvaret är det mer eller mindre vidöppet.  I det läget visar Tomas Westerlund prov på en mycket lyckad coachning när han ställer om till ett 5-1 försvar med Adam Sandgren som spets, eller var det till och med 3-2-1 försvar, inte helt lätt att avgöra alla gånger. Han flyttar också in Christoffer Fors som tvåa i försvaret med mycket lyckat resultat. Jag har liksom många andra tidigare ifrågasatt och kritiserat Tomas Westerlunds coachning. Men ikväll visar han prov på en fingertoppskänsla som blir direkt matchavgörande.

Tycker i princip att alla spelare ikväll svarar för en bra insats. Kalle Björkman har tagit över efter Fredrik Creutz med den äran i ett par matcher nu. Fredrik, som är skadad nu och inte avstängd längre, lär få jobba för att ta tillbaka sin plats med den form som Kalle visar. Dessutom är Kalle fantastisk i sitt sätt att elda på medspelare och publik.
Martin Karlsson får ikväll dra ett oerhört tungt lass både framåt och bakåt eftersom Petter Strömberg var kvar hemma med kräksjuka. Och dessutom spelade en krasslig Jens Eriksson endast sporadiskt. Martin blir i mina ögon hela tiden bättre på elitserienivå.

Lugi kändes förvånansvärt blekt. Har efter vad jag bevittnat ikväll svårt att förstå hur detta lag kunde vinna borta mot Kristianstad i förra omgången. Den ende som förtjänar ett överbetyg för kvällens insats är, just det, Nemanja Milosevic, så sent som förra säsongen i H43. Lugi verkar något helt makalöst ojämna i år och med det man visade upp ikväll lär man få mycket svårt att knipa en slutspelsplats när det nu börjar dra ihop sig.

2135 personer blev den officiella publiksiffran i kvällens derby. Inte godkänt för ett derby men samtidigt trevligt med lite mer folk än vanligt, och tillsammans med att det var jämnt och spännande skapade det en långa stunder alldeles utmärkt atmosfär. Med tanke på att det var Lugis hemmamatch var där nog fler Lugianhängare på läktaren. Men det märktes inte alls. Tyckte att H43:s supportrar tog en ganska klar läktarseger. Framförallt alla ni som satt på sektion D, riktigt bra jobbat. Det känns allt mer som om det hände något under kraftsamlingen som fått fler att vilja stötta laget även på planen.

H43 har i och med kvällens seger spelat in 19 poäng i årets elitserie. 1 poäng mer än man lyckades få ihop på hela förra säsongen. Trots allt som hänt under säsongens gång så är man nu alltså officiellt bättre i år. Dessutom känns hotet från Tumba och Hammarby nu helt avvärjt. Det finns bara inte att något av dessa lag ska komma ikapp H43. Dessvärre vann även Redbergslid hemma mot Alingsås ikväll, så avståndet uppåt till ingenmansland står kvar på 3 poäng.

Kommentarer
Postat av: Blå Nilen

Ja, en fantastiskt skön kväll. För en månad sedan trodde jag inte att jag skulle få vara med om en enda vinst till i elitserien. Och nu vinst både mot Tumba och Lugi. Läktarstödet har varit fantastiskt. Men YIF:s och Kristianstads fans kommer att låta mer än Lugis...

2012-02-15 @ 23:36:18
Postat av: Anonym

Håller med er bägge.

Det kändes som om vi hade hemmamatch igår.

Har aldrig upplevt en sådan stämning under och efter matchen, med Kalle som allsångsledare. Espen var magnifik, talkörer som ropade Espen, Espen.

Synd om alla er som inte var där.

Vi kan ta upp kampen med Ystad och Kristianspubliken också.

2012-02-16 @ 09:48:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0