Saker och ting klarnar

I gårdagens match saknades såväl Daniel Lindqvist som Fredrik Creutz. Några ordentliga besked från officiellt håll fanns inte att tillgå så osäkerheten till att de saknades var stor.

 

Under dagen har Johan Flinck på Aftonbladet gått ut med en story om hur Fredrik Creutz är avstängd av klubben för att ha slagit två lagkamrater på träning. Denna historia stämmer inte och Flinck har senare under dagen ändrat historien. Det som har hänt är alltså att Fredrik i samband med en lagfest för knappa två veckor sedan har slagit EN lagkamrat.

 

Jag har känt till händelsen i princip sedan den hände, men valt att inte omnämna den i min blogg. Jag ansåg att det var en typ av information som inte skulle gagna vare sig klubben eller laget eller någon alls egentligen om det kom ut. Denna typen av händelser ska behandlas internt.

 

Tomas Westerlund ansåg sig inte ha haft något att säga till om utan hade gärna sett Fredrik på plan mot Skövde. Istället är det klubbens sportkomitté som har tagit beslutet att stänga av Fredrik. Ett beslut jag faktiskt tycker är helt rätt. Fredriks roll som handbollspelare i H43 får aldrig bli större än den som människa. Om jag har förstått det hela rätt så är det tyvärr inte första gången Fredrik visar prov på dåligt ölsinne under sin tid i klubben och nu var det troligtvis nödvändigt att sätta ner foten och markera. Fredrik är faktiskt H43:s spelare under 24 timmar om dygnet och oavsett omständighet. Då ska han också representera klubben på ett värdigt sätt.

 

Därmed hoppas jag också att vi kan lägga den historien bakom oss. Fredrik är alldeles säkert ångerfull och har bett om ursäkt till laget och ska om jag förstått det hela rätt få börja träna och spela matcher igen från och med nästa vecka. Låt oss från och med då endast njuta av Fredriks handbollskunskaper.

När det gäller Daniel Lindqvist så är det uppenbarligen så att han har sagt upp sitt kontrakt. Daniel ska ha tröttnat på turbulensen som varit och då tappat motivationen att fortsätta spela för klubben. Han lär provträna för Lugi men det är oklart i nuläget hur nära han är ett kontrakt.

Därmed är det klart att både Johan Brännberg och Daniel Lindqvist lämnar klubben. På ett sätt måste man förstå dem. Ingen vill riskera att bli arbetslös eller bli av med sin lön. Och handbollspelare på den här nivån är åtminstone till viss del yrkesmän. Men valet att lämna klubben mitt under brinnande kraftsamling tycker jag sänder dåliga signaler. Det gör att jag som supporter ifrågasätter hur mycket solidaritet dessa spelare kännt gentemot lagkamrater och klubben i stort.

När styrelsen till slut väljer att göra allt för att rädda klubben, när mängder av sponsorer, medlemmar och supportrar ställer upp på olika sätt och inte minst när merparten av deras lagkamrater väljer att avstå delar av sin egen lön för att rädda klubben så väljer Johan Brännberg och Daniel Lindqvist bara att lämna. De lämnar heller inte får några lukurativa kontrakt i toppklubbar utan i Johans fall en klubb som håller till i allsvenskans nedre halva, och i Daniels fall har han inte ens klart med en ny klubb. Känslan är alltså att det viktigaste var att lämna H43, inte var dem hamnar sen.

Å andra sidan hade det knappast gagnat någon om de båda hade stannat kvar resten av säsongen och gått på halvfart utan motivation. Då är det faktiskt mer rakryggat att säga att man vill lämna hur osolidariskt det än kan vara.

De spelare som är kvar visade med besked igår att man tänker kämpa och göra allt för att H43 ska stanna kvar i elitserien. Och det är sådana spelare som klubben behöver nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0