Förlust mot Aranäs

Dessvärre förlorade H43 kvällens bortamatch mot Aranäs med 33-30. Och i och med att Redbergslid samtidigt vann sin match mot Skövde är nu chanserna att undvika kvalspel minimala. För hur blått hjärta man än har, hur positivt man än försöker se på det så går det inte riktigt att tro att H43 ska ta in mer än en poäng per omgång på Redbergslid.

Som vanligt bygger mina intryck på heh:s onlinrapportering, men vad det verkar så gör H43 en ganska bedrvöligt dålig första halvlek. Man hamnar tidigt i underläge och får kämpa hela halvleken. Mot slutet springer det iväg och halvtidsresultatet skrivs till 21-14. 21 insläppta mål på en halvlek är för att uttrycka sig milt åt helvete för många!

Med ett halvtidsunderläge på sju mål är det givetvis svårt att känna sig positiv inför andra halvlek. Men H43-spelarna svarar för en smått heroisk insats och har redan halvvägs in i halvleken kämpat sig till ett likaläge, 25-25. Men bättre än så blir det inte. När man har chansen på slutet så hindrar ett antal tekniska fel med mera chansen att vinna. Kanske blir det en tunn och tröttkörd trupp som fäller avgörandet på slutet.

H43 saknar säkert Fahrudin Zaimovic. Man får ett alternativ mindre och är oerhört tunna på nio meter utan honom. Men H43 gör ändå 30 mål framåt vilket får betecknas som klart godkänt och att man släpper in 33, och framförallt 21 i första halvleken har extremt lite att göra med att Fahrudin Zaimovic är avstängd. Fahrudin har sina bästa kvalitéer framåt och inte bakåt.

Det oroar mig mycket inför en stundande kvalserie att H43 har så förtvivlat svårt att få defensiven att stämma. Man sätter en oerhörd press på sig själv att göra uppåt 35 mål i matcherna för att ge sig själv chansen att vinna. Något man kanske mäktar i någon enstaka match, men knappast över 10 omgångar.

Hur som helst tycker jag att H43 förtjänar en eloge för hur man kämpar sig tillbaka in i en match där man tidigt hamnat i underläge. Efter em-uppehållet med kraftsamling och allt som varit känns det som supporter väldigt härligt att veta att man håller på ett lag som ALDRIG viker ner sig!

Kommentarer
Postat av: ajvar

Jävla mantra och hålla på och tjafsa om tunn trupp, Westerlund använder ju för fan inte de spelare han har med sig!

2012-02-29 @ 23:02:18
Postat av: hallå

Det beror väl på att de inte håller. Skillnad på lindqvist/brännberg och de som sitter på bänken. Tunn trupp var ordet!!

2012-03-01 @ 09:26:09
Postat av: ajvar

Till hallå! Vad kan DU säga om skillnaden, om inte dessa bänkspelare får chansen att spela? Lindquist imponerade inte på någon igår mot Alingsås! Spelarna på bänken är dessutom egna produkter som inte kostar ett öre i utbildningsbidrag, och har mycket låga ersättningar jämfört med Lindquist/Brännberg!

2012-03-01 @ 10:02:40
Postat av: Matti

Stämmer det att Westerlund inte ska fortsätta nästa säsong?

2012-03-01 @ 13:36:03
Postat av: Supporter

Håller fullständigt med Ajvar. Westerlund spelar fegt. Måste det till skador för att spelarna på bänken ska få någon chans att få spela, och då är det så dax. Är det så man bygger upp ett lag och är det så man får spelare att utvecklas.

2012-03-01 @ 17:32:55
Postat av: Världsmästare på läktaren

re: Matti



Var har du hört att Westerlund inte ska vara tränare nästa säsong. Jag har för mig att Westerlund har ett år kvar på sitt kontrakt och H43 har inte direkt någon ekonomi att betala dubbla löner.

2012-03-01 @ 18:35:36
Postat av: Åskådare

Äntligen fler som reagerar på T.W ledarskap/coachning.

För att få erfarenhet och utvecklas måste man få lov att spela. Man måste våga skola in, inte vänta tills det blir skador eller spelarflykt. Nu när Lindqvist/Brännberg försvann så har Adam, Johannes, Fahrudin och Måns fått chansen. Tidigar sa man att man inte hade bredd, nu när dessa spelar och gör det mycket bra, säger man igen vi har ingen bredd. Det är väl T.W uppgift att utbilda eller?

Enligt tidningarna i januari så hade T.W 2 + 1 år, alla kontrakt som hade + 1 år sades upp. Alltså T.W kontrakt går ut efter denna säsong.

2012-03-02 @ 13:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0