Dags för Tumba

Med datorn i knät, huttrandes under en filt med 38,5 graders feber känns det dessvärre inte som om jag kommer att befinna mig på läktaren imorgon för att ge laget det stöd de behöver. Därför hoppas jag att alla ni andra som går på matchen verkligen gör ert bästa för att laget ska få samma fina stöd som senast mot Skövde.

Tvåpoängsystemet till trots så känns det nästan som om morgondagens match är en sexpoängsmatch. H43 är i nuläget 5 poäng före Tumba i tabellen och betydelsen av en seger kan inte nog poängteras. Tumba gjorde en bra match senast hemma mot Kristianstad. Uddamålsförlust då gör säkert att man kommer taggade till tusen.

H43 svarade för en mindre lyckad insats mot Redbergslid i måndags. Rapporterna talar till och med om en riktigt dålig match. Av den fina inställning man visade mot Skövde syntes ingenting. Jag kan faktiskt tycka att det är oerhört märkligt att spelarna inte lyckas tända till på samma sätt varje gång nu. De har gått med på en lönesänkning för att rädda klubben. Indirekt innebär det alltså att spelarna betalat för att få möjligheten att spela betydelsefulla matcher. Det borde vara skäl nog för att vara "där" mentalt varje gång.

Fortfarande inga skador eller sjukdomar vad jag vet i H43. Fredrik Creutz har börjat träna igen efter sin interna avstängning. Återstår att se om han är redo för match imorgon. Fahrudin Zaimovic fick rött kort senast men ska vara med som vanligt imorgon. Även om vissa Göteborgare på twitter vill likna hans "överfall" på Rickard Hanisch med det Nacor Medina tidigare på säsongen gjorde mot Mathias Zachrisson. Oerhört löjligt om ni frågar mig. Fahrudin kommer in sent i situationen och dessutom med raka armar i ansiktet mot Hanisch. Klockrent rött kort, absolut. Men sen räcker det. Denna typ av situationer finns det massvis av under en säsong. Det är handlingen som ska bedömas, inte konsekvensen. Att Rickard Hanisch sen landar illa och bryter foten är enbart fruktansvärt olyckligt.

Imorgon gäller det att alla är bra. Både defensiven och offensiven måste fungera. Dessutom gäller det att vinna målvaktsmatchen. I mina ögon är Espen Christensens ojämnhet ett lite orosmoment. Han har varit ojämn sedan han kom tillbaka från sin skada på ett sätt han inte var innan. Annars kan det ju alltid vara läge för Philip Ståhl att visa att han är en duktig målvakt.

Kom igen nu H43. Seger ger arbetsro. Förlust ger en betydligt jobbigare tillvaro!


Kommentarer
Postat av: ajvar

Det räcker inte alltid med s.k. inställning för att vinna matcherna, det måste finnas kompetens att göra det också. I anfall och försvar! Hos spelare och tränare!

2012-02-09 @ 12:33:18
Postat av: nisse

Lindqvist, Daniel 1980 H 43 -> Lugi HF 2012-02-07



Lojal spelare med vinnarskalle ....?????? Inte riktigt, va?



Spelar för Lugi i derbyt?

2012-02-09 @ 17:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0