Dags för Aranäs

Imorgon åker H43 upp till Kungsbacka för att möta Aranäs. En oerhört viktigt match väntar på fler än ett sätt. För varje match som går nu så minskar chansen att ta sig förbi Redbergslid ovanför kvalstrecket. Tre poäng skiljer upp dit, och morgondagens motståndare skulle dessutom kunna sig blanda i den streckstriden då man i skrivande stund ligger på samma poäng som H43, men med något sämre målskillnad.

Aranäs är ett lurigt lag. Man har under året skakat flera bra lag. Men man har också vid ett flertal tillfällen rasat ihop som ett korthus och förlorat med i runda slängar 20 bollar. Efter em-uppehållet har man ny tränare i Jerry Hallbäck och senast tog man en rejält meriterande seger när man besegrade IFK Kristianstad på bortaplan.

H43 kommer till spel utan Fahrudin Zaimovic som fått två matchers avstängning för det röda kort han ådrog sig i matchen mot Redbergslid. Tydligen är regelboken skriven så att ett hårdare straff ska utdömas om spelaren som drabbas av förseelsen skadar sig, vilket ju var det olyckliga fallet med Rickard Hanisch. Det kan man verkligen tycka vad man vill om, men oavsett så är det en rejäl underdrift att säga att H43 i och med detta är tunna på nio meter.

H43 måste få ihop det som är bra. Försvarsmässigt har man ofta svårt att övertyga i 60 minuter och många gånger är man oerhört beroende av att Espen Christensen vinner målvaktsmatchen.
Framåt ser det till och från bra ut, men perioder av sämre spel med mängder av tekniska fel dyker tyvärr upp i varje match. Fokus på rätt grejor gäller, och man får inte som senast mot Ystad gör motståndarmålvakten till en världsmålvakt med alltför ärliga naiva avslut.

Jag vågar nästan påstå att tåget kan gå imorgon. Om H43 förlora mot Aranäs ger jag laget mycket små chanser att ta sig förbi Redbergslid för att undvika kval. Vid vinst däremot kan vägen upp öppnas upp rejält. Kom igen nu H43, ända in i kaklet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0