Uppehåll

Efter ett dubbelmöte med HK Eskil och fjorton spelade omgångar av allsvenskan väntar nu ett rekordlångt speluppehåll för H43:s herrar. Då Zoran Roganovic och Nebojsa Simic ska spela vm med sitt Montenegro spelas inte nästa match förrän den 29:e januari då bortamatch mot Lindesberg väntar.
För egen del avslutar jag härmed ett lite oförutsett blogg-uppehåll. Halsont, feber, kräksjuka och förkylning har kommit och gått och avlöst varandra. Orken och lusten att blogga har inte funnits och jag hoppas att ni har överseende med detta.
 
De båda mötena med Eskil innebar två planenliga segrar. Men det var knappast med någon övertygande segermarginal, och vad jag har förstått rörde det sig mer om två dagar på jobbet än två matcher där man kommer upp i nivå. Zoran Roganovic har visat lite vm-form på slutet, eller om man så vill så har vi sett lite av den gamle Zoran igen som öser in mål och som är lagets bäste spelare. Men kollektivt känns det fortfarande inte riktigt som om man får till det över sextio minuter.
 
Med fjorton omgångar bakom oss, och tolv kvar att spela kan vi i alla fall konstatera att H43 kopplat ett rätt så klart grepp om den allsvenska serieledningen. Sex poängs marginal ner till nya tvåan OV Helsingborg ger helt klart en hel del arbetsro inför våren, och H43 har satt sig precis i den sits man vill vara. Men viss varning bör ändå utfärdas. OV Helsingborg har verkligen börjat övertyga, och efter en trög start ligger man nu tvåa, bakom H43, och med en stark vår samtidigt som H43 slarvar i någon match kan OV bli en utmanare på allvar. Sista omgången i allsvenskan spelas mellan just H43 och OV Helsingborg. En direkt avgörande match i sista omgången kittlar förvisso, men är något jag helst slipper.
 
Höstens positiva överraskning måste annars vara Rimbo. Länge låg man bara någon enstaka poäng efter H43 och radade upp flera segrar. Men några förluster på slutet gjorde att man tappade lite mark, men en tredjeplats i tabellen är ändå över förväntan. Återstår att se om man kan följa upp en stark höst på ett bättre sätt denna säsongen än vad man mäktade med förra säsongen, då man framåt vårkanten sjönk som en sten i tabellen. I sammanhanget tål kanske att nämnas att jag tycker H43:s bästa insats rent spelmässigt i år kom i hemmamatchen mot just Rimbo. Där och då var det en insats som var svår att bedömma. Men allt eftersom Rimbo bitit sig fast i serietoppen blir det allt tydligare att H43 stod för en bra match.
 
Höstens negativa överraskning är helt klart Lindesberg. Man har förvisso haft ekonomiska problem och blivit av med en hel del spelare. Men många bra spelare finns kvar, och med den trupp man förfogar över ska man inte ligga i botten av allsvenskan. Lindesberg går en jobbig vår till mötes, och får man inte till något flyt kommer degradering eller kval neråt att vara ett faktum. 2000-talets pigga nykomling i elitserien kan vara på väg att försvinna från toppen i svensk handboll.
 
Till sist får jag önska alla mina läsare en riktigt God Jul. Passa på att njuta av ledighet, god mat och trevligt sällskap. Det tänker jag göra!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Håller med om att årets bästa match kom mot Rimbo, i den matchen hade H43 elitserietempo och tryck i förstafasen. För Kos del gäller det att få till en bredd i målskyttet (inte bara distansskytte) från kanter och linjespel och då gäller det att de får in- och utspel också. Kos har en del att jobba med, men samtidigt tycker man att tiden talar för H43 att slipa till saker och ting framöver. En nervig betydelsefull sistamatch mot Helsingborg undanbedes vänligen men bestämt.

2012-12-23 @ 13:16:48
Postat av: Bigge

Tack för i år Oskat.
Följer dig med intresse.
Lycka till nästa år, då skall vi gemensamt höja temperaturen i arnenan.

2012-12-23 @ 13:54:24
Postat av: Johan

Med ett sådant långt uppehåll är det dags att Mr Oskar, rapporterar om den övre serien. Lika bra att värma upp då du ändå kommer att få göra det nästa säsong.
Låt inte tangenterna torka fast.

Gott Nytt'
/ Johan

2012-12-28 @ 08:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0