Segersviten bruten

Elva segrar i rad fick räcka den här gången. Önnered blev en tuff nöt att knäcka för H43 som fick nöja sig med oavgjort, 24-24 i toppmötet. Tolfte raka segern infann sig alltså inte, men man har fortfarande inte förlorat i allsvenskan.

H43 kopplade snabbt ett litet grepp om matchen och ledde med ett par mål under den första halvlekens första hälft. I detta skede av matchen borde man också ha skaffat sig en större ledning. Men dubbla straffmissar av Joakim Bååk och andra missade frilägen gjorde att Önnered istället kunde gå ikapp och förbi i slutet av halvleken.

En jämn andra halvlek följde där lagen turades om att ha ledningen. H43 hade chansen att avgöra på slutet men lyckades inte, och kanske var det rättvist att lagen fick dela på poängen till slut.

Enligt rapporterna ska Önnered ha koncentrerat sitt försvar för att störa H43:s niometersspel så mycket som möjligt, bland annat med en punktmarkering på Zoran Roganovic. Något man också lyckades med då ingen av H43:s spelare på nio meter fick den utdelning man är van vid. Istället öppnade det upp för Nemanja Cvetinovic på kanten som äntligen var tillbaka från skada. 6 mål och bäste H43-målskytt. Även Pavle Karacic på andra kanten ska ha varit duktig liksom Nebojsa Simic i målet.

Önnered hade en mycket duktig målvakt i Adam Krantz som ställde till besvär för H43:s skyttar matchen igenom. Och i Andreas Ungesson har man en tvåvägsspelare av rang. Andreas med elitserierutin från både Sävehof och Aranäs blev Göteborgslagets bäste målskytt, men är också en erkänt duktig försvarare.

Lite synd är det givetvis att segersviten är bruten, men kanske är det någonstans bra för allsvenskan att H43 inte går loss för stort för tidigt och dödar all spänning med alltför många omgångar kvar. Man är fortfarande i förarsätet med Önnered fem poäng efter. Rimbo kan vid vinst mot Eskil imorgon vara tre poäng efter. Så länge H43 är i topp är det roligt med en serie som lever!