Truppen som ska göra det!

Med endast dryga två veckor kvar innan H43:s allsvenska premiär mot OV Helsingborg den 12:e september tänkte jag att det kunde vara lämpligt med en liten genomgång av den trupp som ska ta H43 tillbaka till handbollens finrum, elitserien.

Viss reservation finns då jag kan ha missat någon som anslutit sent, någon som endast provspelat, eller någon egen produkt som man flyttat upp.

Målvakter: Philip Ståhl och Nebojsa Simic ska axla manteln på den så viktiga sista utposten som målvaken är. Kan nog bli både fågel och fisk av det här. Nebojsa har säkert väldigt hög kapacitet, men är samtidigt ung och har inte direkt övertygat i träningsmatcherna även om han på intet sätt varit dålig.
Philip har levt i skuggan av Espen Christensen i två säsonger och har aldrig riktigt fått chansen att visa vad han kan fullt ut. Men han har heller knappast imponerat de gånger speltiden varit värd att nämna.

Vänstersex. Med Nemanja Cvetinovic och Simon Nyberg skulle jag tro att H43 har allsvenskans bästa uppsättning på den här positionen. Nemanja har givetvis mycket att leva upp till och bevisa. Det har varit lite si så där under träningsmatcherna, men nog finns det ett stort handbollskunnande i den där kroppen.
Simon Nyberg har gjort mängder av inhopp i elitserien under ett antal säsonger och vet vad det handlar om. Med Simon vet man vad man får även om det kanske inte så ofta sprudlar om insatserna!

Mittsex: Martin Karlsson, Jacob Anderberg, Viktor Bruhn och kanske ska vi lägga till Christoffer Geissler som något av en joker på den här postionen.
Martin Karlsson har saknats under träningsmatcherna och Jacob Anderberg är väl den som fått den mesta speltiden. Deffensivt är Jacob en klar tillgång, men offensivt finns en hel del övrigt att önska.
Viktor Bruhn utvecklas hela tiden och ser intressant ut, men offensivt har avsaknaden av Martin Karlsson under träningsmatcherna faktiskt kännts ganska tung. Om man inte som i senaste matchen mot Lugi skickar in Christoffer Geissler på linjen. Med honom fick H43 ett helt annat linjespel, och ett mer varierat anfallspel. Dock tror jag att "Stoffe" i första hand är tänkt som mittnia!

Högersex: Pavle Karacic och Hampus Olsson tror jag ska dela på den här positionen. Skriver tror då jag inte sett någon info om Hampus Olsson från officiellt håll. Två unga utvecklingsbara killar, snabba och med god teknik. Kan säkert göra många bra isatser, men kanske känns högersex som den mest osäkra positionen på förhand.

Vänsternio: Joakim Bååk, Fahrudin Zaimovic och Pontus Ingesson är trion som jag tror är tänkta som vänsternior i första hand.
Joakim Bååk lär nog vara förstavalet och även om han hade svårt att blomma fullt ut i Lugi så är han en etablerad elitseriespelare och av god rang. Har inte koll på allsvenskans alla vänsternior men skulle tro att han är den bäste.
Fahrudin visade under kvalseriens avslutning att hans kanske bästa kvalitéer kommer fram som vänsternia och han kommer säkerligen att avlasta Bååk på ett förtjänstfullt sätt.
Pontus Ingesson är talangen som haft ganska stora skadeproblem. Behöver bli rörligare och få snabbare fötter. Förmodligen blir speltiden knapp och istället får han axla ett stort ansvar i Lejonen.

Mittnio: Christoffer Geissler, Adam Sandgren och Robin Bergqvist finns här.
Christoffer Geissler lär få oceaner av speltid. En kämpe och ledargestalt som är utmärkt på att sätta sina medspelare i bra lägen, kanske lite sämre på att få igång sin egen målfabrikation.
Adam Sandgren visade till och från redan förra säsongen att han besitter mängder av goda egenskaper för en mittnia. Tycker mig under träningsmatcherna ha sett en något grövre Adam med ett välbehövligt tillskott av muskler och även om speltiden tidvis varit knapp under försäsongen så har han blixtrat till och varit duktig. Tror säkert att Adam kan ta ett eller ett par steg i rätt utvecklingsriktning.
Robin Bergqvist är Stockholmskillen som via Eslöv har hamnat i H43. Placerar Robin på mittnio men det troligaste är att Robin blir en form av avlösare på alla niometerspositioner. Snabba fötter och god speluppfattning är alltid goda egenskaper för en niometersspelare.

Högernio: Med Zoran Roganovic och Måns Gerdtsson har man en uppsättning som hade hållt hög elitserieklass. Givetvis mycket beroende på Zorans kvalitéer, men inte heller Måns är någon duvunge. Måns visade framfötterna inte minst under kvalserien i våras och får han bara speltid bör han hålla ganska god allsvensk klass.

Tror att det var det hela. Har jag missat någon eller fått något helt om bakfoten så är ni alltid välkommna att kommentera. Vilket förvisso gäller även om ni håller med mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0