Nya upplevelser väntar

I våras tog en 12-årig elitseriesejour slut för H43, för denna gången! I 12 års tid har man som supporter, och spelare utgår jag ifrån, vant sig vid att laget mätt sina krafter med det bästa som handbollsverige har att erbjuda. Inför kommande säsong väntar istället andra utmaningar.

Allsvenskan känns på förhand bättre än någonsin. Fler profiler och duktiga spelare och tränare finns med. Eller vad sägs om Zoran Roganovic, Joakim Bååk, Olof Ask, Andreas Ungesson och så vidare och så vidare. På tränarsidan märks namn som Kenneth Andersson i Hallby och föredetta förbundskapten Ingemar Linell som är både sportchef och tränare för Ricoh!

Som supporter är det givetvis tråkigt att ens favoritlag inte längre finns i elitserien. Den omedelbara konsekvensen blir ett lägre intresse. Fler mindre intressanta matcher kommer att innebära mindre publik, och framförallt ett betydligt mindre massmedialt utrymme. Men på plussidan finns istället ett förväntat favorittryck på det egna laget. Istället för ytterliggare en säsong med bottenstrid i elitserien kan vi förvänta oss toppstrid i allsvenskan. Segrar som radas upp, en positiv känsla och efterhand ökat intresse.

Vad som är enbart tråkigt däremot är att allsvensk handboll uppenbarligen inte är prioriterat i Fof Arena. H43 har snällt fått flytta på sig i två hemmamatcher under hösten. Nu rör det sig förvisso om Rimbo den 29/9 och Varberg den 20/10 vilket knappast är de mest publikdragande matcherna. Idrottshallen räcker alltså mer än väl till. Men sponsorerna är knappast glada då idrottshallen innebär sämre exponering och sämre möjlighet till kringaktiviteter.

Att motståndet den kommande säsongen inte kommer att heta Sävehof, Guif, Drott eller Kristianstad utan istället Önnered, Eskil, Hallby och OV Helsingborg kommer givetvis att kännas konstigt. Men samtidigt får vi alla en chans att vidga våra vyer, uppleva en annan vardag och ta sats mot en ännu bättre framtid. Om allt faller väl ut så känns det som om den nystart som allsvenskan har blivit mycket väl kan leda till en lysande framtid för H43!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0