Förlust mot Lugi

Får väl börja inlägget med att stämma in i hyllningskören för de svenska handbollsherrarna. OS-final väntar imorgon och redan nu är det givetvis en fantastisk och oväntad prestation man svarat för. Nu har man verkligen allt att vinna, och även om det är 2000-talets stora giganter Frankrike som väntar så hoppas jag verkligen att man kan mobilisera en sista gång och ge det här en ordentlig chans.

Men det var faktiskt inte os det här skulle handla om. För mitt i handbollsfebern som sverige upplever så spelade H43 idag sin andra träningsmatch under försäsongen. Lugi stod för motståndet i ett av två lundaderbyn under försäsongen.

Som sig bör var elitserielaget Lugi ett snäpp starkare och vann till slut matchen med 31-26. Men H43 stod upp bra långa stunder och hade flera likalägen i inledningen på den andra halvleken. Men mot slutet av matchen rann siffrorna iväg till Lugis fördel.

Det är alltid svårt att sia om betydelsen av träningsmatcher. Men H43 kom till spel utan Zoran Roganovic, Joakim Bååk, Martin Karlsson och Simon Nyberg. Med detta i åtanke, och det faktum att Lugi var mycker mer ordinare så känns det som H43 har gjort en bra match.

För att vara en träningsmatch mitt i den tyngsta av tunga träningsperioder var det en småtrevlig tillställning vi fick se. Tempot var helt okej, men mellan varven blev det tydligt att trötta kroppar och hjärnor satte käppar i hjulet för viljan.

Individuellt sett så tycker jag att det var många jämna prestationer. Ingen som stack ut åt vare sig det ena eller det andra hållet. Adam Sandgren var ett tag duktig innan paus. Och Fahrudin Zaimovic utmärkte sig offensivt mot slutet av matchen.

Nemanja Cvetinovic hann med att visa lite av vilken tillgång han kan bli. Ibland lite osynlig i spelet, men med ett oerhört fint avslutsregister. Men den av nyförvärven som kommer att ha störst betydelse är utan tvekan Christoffer Geissler. "Stoffe" får ta ett oerhört stort ansvar såväl offensivt som deffensivt och det märks att "Kos" har stort förtroende för honom.

Sammanfattningsvis så finns det en hel del kvar att slipa på, men känslan är ändå att det här kommer att bli bra!

Kommentarer
Postat av: Marcus

Nemanja måste bevisa mer för mig då han fick väldigt stora vinklar idag, fast det är ju på grund av bra H43 spel så de va ju positivt :) för övrigt så gjorde Philip Ståhl många fina räddningar

2012-08-12 @ 00:07:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0