Så var det dags igen

Som ni säkert märkt så har jag tagit mig lite påskledigt. Men efter en vecka med os-kval och därmed uppehåll i såväl kvalserie som slutspel så är det det nu dags igen. För H43:s del handlar det om vad som skulle kunna vara kvalseriens på förhand svåraste match när man åker upp till Kungsbacka för att möta Aranäs på bortaplan.

Allra först vill jag dock nämna några ord om det lyckosamma os-kvalet. För första gången sedan Sydney år 2000 får nu Sveriges herrar spela ett os. Mycket glädjande och för en hel del spelare var det troligen sista chansen. Jag tänker kanske främst på Jonas Källman, Magnus Jernemyr och inte minst Kim Andersson som redan nu deklarerat att os blir hans sista framträdande i landslaget. För svensk handbolls skull blir det perfekt med det massmediala uppsving ett os innebär. Såväl herrar som damer slår förvisso ur underläge i mina ögon. Men med en "perfekt" turnering kan bägge lagen skrälla och vara med  medaljdiskussionen.

Men åter till vardagen. H43 gav sig själva en och en halv veckas lugn och ro genom segern över Lindesberg. En mycket övertygande seger dessutom. Grunden till segern lades i första halvleken med ett mycket inspirerat och bra försvarspel. Framförallt inställningen man visade är något som tidigare lyst med sin frånvaro. Och klarar man av att spela på det sättet, med det hjärtat och den kampmoralen även i de 8 återstående matcherna så ska det här gå vägen.

Aranäs är av de allra flesta experter tippade att tämligen enkelt vinna kvalserien. Och även om jag knappast är någon expert så får jag nog hålla med. Aranäs var inte så himla långt ifrån sista slutspelsplatsen när elitserien sammanfattades, och man besitter defenitivt många bra kvalitéer. Men samtidigt är man ojämna. Man har flertalet gånger under säsongen visat prov på dålig moral när det går emot. H43:s stora chans kan ligga i att lägga gasen i botten från början och på så sätt sätta Aranäs i gungning.

Aranäs har framförallt en väldigt stark vänstersida med Tommy Atterhäll på kanten och Alexander Borgstedt på vänsternio som i dagarna blivit klar för Alingsås inför kommande säsong. Borgstedt vill säkert avsluta snyggt i sin nuvarande klubb även om det  för hans egen del blir elitseriespel kommande säsong oavsett utgången av kvalserien.

Just bortamatchen mot Aranäs är kanske den enda match i årets kvalserie där jag inte känner att seger är ett måste. Men samtidigt hade en seger inneburit två sköna bonuspoäng och ännu mer andrum i vad som kan bli en riktigt gastkramande kvalserie.

Nämnas kan att VästeråsIrsta tidigare ikväll tog sin tredje raka seger i årets kvalserie. Vägen mot elitserien ligger mer eller mindre öppen för Martin Boqvist och hans mannar. Skulle Aranäs besegra H43 imorgon tar även de sin tredje raka seger och allt pekar då på att Aranäs och VästeråsIrsta tar hand om plats 1 och 2. Och H43 får då göra upp med OV Helsingborg och kanske Hammarby också om den trejde platsen. Lindesberg känns i nuläget för svaga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0