Ödesmatch, IGEN

Känns kanske lite tjatigt att använda sig av ordet ödesmatch i rubriken även denna gång. Men faktum är att H43 har ett antal matcher nu som bara måste vinnas. I synnerhet de matcher på hemmaplan mot motståndare som man slåss om kvalseriens tredjeplats med. På söndagseftermiddagen kommer OV Helsingborg på besök.

Efter en stark insats mot Lindesberg så fick man rejält med stryk i bortamatchen mot Aranäs. Efter en första halvlek där man trots allt stretade emot bra så rann det dessvärre iväg i andra halvlek. Med båda bröderna Sandgren febersjuka var det ett oerhört tunnt manskap man ställde upp med. Således ingen jätteskam att förlora, men det är minst sagt olyckligt att det rann iväg till så mycket som 11 mål. Målskillnaden kan faktiskt bli viktig.

Hur som helst gäller det att lägga allt gammalt bakom sig. Eller kanske inte allt förresten. För lyckas man få till samma inställning, samma kämpaglöd och samma fokus som i senaste hemmamatchen mot Lindesberg så vågar jag påstå att OV Helsingborg inte kommer att ha en chans. Men det gäller också att vara vädligt ödmjuka inför situationen. Det är inget dåligt lag man möter. OV var bara några få mål ifrån att ta direktplatsen till elitserien och spelar i sina bästa stunder en mycket bra handboll. Duktiga handbollspelare finns det gott om i laget och med rutin från elitserien så vet spelarna vad som gäller, inte minst genom H43-bekantingarna Jonas Busk och Olof Ask.

En nyckel till framgång finns i försvarspelet. H43 vinner inte matcher om man hela tiden släpper in en bit över 30 mål. Mot Lindesberg var defensiven åtminstone inledningsvis klockren. Och med god hjälp av ett inspirerat uteförsvar fick Espen Christensen på nytt visa vilken duktig målvakt han är.

Offensivt har Fahrudin Zaimovic varit tongivande i de senaste två matcherna. Han får hemskt gärna fortsätta så. Men jag tror att det allra viktigaste är att man får hela laget att fungera, och framförallt ett vägvinnande kollektivt spel. Det håller inte att förlita sig på individuella prestationer i 60 minuter.

Återigen. En seger skulle ge oerhört mycket andrum, lätta något på pressen framöver. En förlust skulle kanske inte innebära katastrof. Men det skulle försvåra läget något oerhört och helt ta bort möjligheten till någon dålig match i ett senare läge. KOM IGEN NU H43!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0