Lite känslor

OV Helsingborg besegrade tidigare idag Lindesberg på bortaplan med 30-29. Därmed slogs också den där spiken ännu hårdare i kistan för H43:s del. Även om man skulle sätta Björn Ranelids melodifestivalbidrag (Mirakel) på repeat så har man svårt att se framför sig hur H43 ska kunna hamna topp 3 när detta är slut.

Som H43 supporter finns det givetvis en mängd känslor man känner nu. Besvikelsen är givetvis stor, men samtidigt kommer degraderingen inte som en blixt från klar himmel och därför lindrar det den allra värsta besvikelsen. Det är tredje året i rad som man spelar i kvalserien så någonstans har man kunnat förbereda sig på känslan att laget åker ur.

En känsla jag dock inte räknat med att känna är faktiskt ett visst mått av lättnad. De senaste åren har varit allt annat än pur glädje för en H43-supporter. Sidan om banan har mycket handlat om en dålig ekonomi. Lägg därtil inlägg på facebook från officiella personer i föreningen som skapar uppståndelse. Och så i år en kraftansamling för att rädda elitlicensen toppat med interna stridigheter. Journalister har varit snabba att få fram negativ publicitet kring H43. Samtidigt har laget rent sportsligt ständigt krigat i botten och med få undantag underpresterat. Jag har allt som oftast suttit på läktaren med någon form av rädsla då en ny dålig insats ledde mot degradering.

Även om jag tror att ni alla förstår att jag av hela mitt hjärta vill se H43 spela i elitserien så kanske en omstart i allsvenskan är precis vad som behövs nu. Kan man behålla en viss stomme av den trupp man redan har, kombinerat med att hitta rätt spelare som verkligen vill spela för H43 i allsvenskan så har man alla möjligheter att bygga upp något bra, och betydligt mer hållbart än det vi sett de senaste åren. Möjligheten finns att man med rätt förutsättningar kan tillhöra toppen av allsvenskan. Då får man istället med sig en positiv känsla. Publiken kanske återvänder för att titta på ett segrande lag istället för ett bottenkrigande. Media kommer istället att ge laget och klubben mer positiv publicitet. På så sätt kan man hamna i en positiv spiral istället för den negativa man befunnit sig i åtminstone de senaste tre åren.

Jag kommer i alla fall att fortsätta hålla på H43. Jag kommer fortsätta att gå på matcherna och ge laget mitt stöd. Jag kommer att fortsätta att blogga här, förutsatt att ni läsare fortsätter att hitta hit. Tillsammans kan alla vi som brinner för H43 göra allsvenskan till något positivt.

Kommentarer
Postat av: åskådare

Förstår du inte att H43 kommer åka direkt ur?



Titta på följande lag:



Mv: Filip Stål och ??? (Espen lämnar ju!)

V6: Oscar Jensen och den lilla Svänel (bror spelar ju i malmö)

V9: Pontus Ingesson och ??? (Sandgrens kontrakt går ut och det står inget om förlägning)

M9: Fahrudhin och lill-sandgren

H9: Måns Gertdsson och ??? (Zoran stannar aldrig)

H6: Pavle och ??? (De andras kontrakt går ut och det står ingenstans vad som sker)

M6: Martin Karlsson och ??? (De andras kontrakt går ut och det står ingenstans vad de gör).



Sen behövs 4-5 spelare till för att man ska kunna träna regelbundet. Hur löser man det?



Kommer verkligen Kos även nu när vi är i allsvenskan? Vill han träna en trupp som håller jävlidgt låg allsvensk status?

2012-04-23 @ 10:25:58
Postat av: Charles

åskådare>>



Lyckas man behålla den truppen plus förlänga med J. Sandgren, Fors och Bruhn kanske och plocka in några nya så kommer det nog bli bra till slut. Kanske inte direkt avancemang men inte åka ur direkt.



Värva in Emil Jungman, Emil Olsson, André Olsson, Per Ögren exempelvis.

2012-04-23 @ 11:46:40
Postat av: Ingen ekonomisk dopning tack!

Budget kompletteringar!

Speltid i Lejonen också!

MV Simon Bengtsson från Eslöv

V6 övertala Fors eller ta in Skäremo från Lugi

V9 Zaimovic kompletterar om han är kvar

M9 kanske Christoffer Geissler!

H9 Jonathan Bondesson från Lundagård och Hampus Henningsson från Lågan

H6 Peter Nordquist från H65 eller Tobias/Robert Andersson

M6 Viktor Bruhn H43, Emil Gullstrand från H65

V9 och H9 Oskar Månsson från Ligu och Jakob Mattsson H43

Micke Ekdahl som ass tränare och Lejonen coach.

Detta är en fantastisk utmaning för en tränare med hjärtat i H43, hoppas Kos antar den!

2012-04-23 @ 11:47:25
Postat av: Ingen ekonomisk dopning tack! forts ...

MV övertala Johan Tholin förstås!!!!!!!!!!!!!!!!



Alex Ekdahl kompletterar och börjar som spelande tränare, utbilda honom nu, i Lejonen.



M9 Gustaf Ekström, fortsätter han i Lindesberg?



Ha tålamod det första året, så ser det mycket ljusare ut om två år då avancemanget till elitserien kan bli verklighet!

2012-04-23 @ 12:55:21
Postat av: Tittare

De trupperna ni pratar om åker ur direkt.

2012-04-23 @ 13:48:32
Postat av: RE: Tittare!

Du behöver inte titta på, de klarar sig utan din optimistiska attityd!

2012-04-23 @ 14:03:57
Postat av: Charles

Frågan är om man inte ska återgå till att spela matcher i Idrottshallen istället. Vi kommer ju knappast fylla den nya arenan, som det ser ut så kommer det inte ens finnas något Skånederby för H43 nästa säsong.



Tittare>>



Hur ska man göra då? Värva Karabatic och Jicha? Det enda vettiga är att bygga vidare på ungdomarna som för en gångs skull faktiskt finns i klubben.

2012-04-23 @ 14:07:44
Postat av: Ingen ekonomisk dopning tack! forts ...

Kos kan försvarsspel och målvaktsspel, lägg grunden där och spela modernt med mycket kontringar a la GUIF så springer man sönder många lag i allsvenskan!



Spela in 3-2-1, 5-1, 4-2 som komplement till 6-0, jobba in individuell fysik med skadeförebyggande sjukgymnastik mm.



Det är så här GUIF lade grunden till det lag och det spel de har idag!

2012-04-23 @ 14:27:18
Postat av: Re: Charles

Lägg hellre pengar på att ha kvar kansli och omklädningsrum i arenan och spela matcherna där. Det kommer folk till matcherna om de får se ett kämpande H43 istället för överbetalda handbollsspelare som enbart har det som en ekonomisk födkrok!

2012-04-23 @ 14:35:20
Postat av: Charles

Re:Charles>>>



Jag tror inte Arenan kommer fyllas oavsett hur mycket H43 kämpar i Allsvenskan. Fyller man den inte när man kämpar för överlevnad så fyller man den inte i Allsvenskan mot Hästö.



Den springande punkten är om det finns något hyreskontrakt som gör H43 bundet till att spela i Arenan. Annars är det ju enkel matematik, lägst hallkostnad = hemmaplan för H43 i Allsvenskan.



Finns ingen anledning att flytta kansliet bara för att man väljer att spela sina matcher någon annan stans.



Dessutom så kan det ge en nytändning. Minns när MFF spelade i Superettan och deras matcher på Malmö IP.

2012-04-23 @ 14:44:53
Postat av: Re: Charles

Det är ju inte bara matcher vi pratar om, det är träningar så gott som varje dag, det är alltid bra att träna i samma hall som man spelar. H43 kan få publik på matcherna om man ser över kostnader för inträde och årskort, bjud in alla föräldrar, mor- och far- föräldrar till barn och ungdomar som spelar i föreningen. Alla ungdomsspelare deltar i en H43 klack som fyller en sektion. Fortsätt med att spela knattematcher i halvlek så kommer dessa föräldrar osv.

2012-04-23 @ 15:07:24
Postat av: Charles

Re:Charles>>>



Varför skulle man inte kunna träna i IH också?



Som sagt, finns det inget hyreskontrakt som tvingar kvar H43 i FoF så ska hallen med lägst kostnader också vara hemmaarena nästa år. Varför skulle man inte minimera kostnaderna?

2012-04-23 @ 15:16:57
Postat av: Re: Charles

Jag tror att det är bättre att överlåta hallfrågan till H43s styrelse och kansli för att förhandla fram ett kostnadseffektivt kontrakt med kommunen. Det är inte helt säkert att idrottshallen är ett billigare alternativ än arenan.

2012-04-23 @ 15:27:01
Postat av: Charles

Re:Charles>>>



Precis det jag skrivit hela tiden. Kul att jag fick med dig på min sida.

2012-04-23 @ 15:42:44
Postat av: Haha

Det har ju gått bra att lägga beslut på clownerna i styrelsen tidigare...

2012-04-23 @ 15:45:04
Postat av: Charles

Haha>>>



Tja,vem skulle annars ta besluten? det är ju det styrelsen är till för.



Sen kan man naturligtvis tycka att den styrelsen vi har nu har underpresterat och ska bytas ut. Det kommer förhoppningsvis också ske vid nästa årsmöte.

2012-04-23 @ 15:49:02
Postat av: Re: Charles

Håller helt med dig när det gäller beslut och styrelse, är man inte nöjd med med den och dess beslut då får man föreslå en ny styrelse till valberedningen eller inte ge den fortsatt förtroende genom att föreslå misstroendeomröstning på årsmötet. Tycker generellt att kommentarer som Haha skriver är SÅÅ intelligensbefriade och bara sänker nivån på diskussionen!

2012-04-23 @ 16:19:02
Postat av: Charles

Re: Charles



Håller med dig fullt ut. Lite bättre nivå kan man förvänta sig på kommentarerna.



Jag tror definitivt att man behöver nystarta även på styrelsesidan och inte bara i spelartruppen och på tränarsidan. Visst är det så att styrelsen inte haft de bästa förutsättningarna men de har samtidigt inte skött den uppkommna situationen tillräckligt bra.

Dels har vi hela historien med Fors vs. Creutz. Där får styrelsen bakläxa för att man inte klarar av att skapa/bibehålla en sund arbetsmiljö.

Utöver det så är hela spektaklet med kraftsamlingen och spelarna som släpptes fria inget mer än en parodi. Hade truppen som inledde säsongen också avslutat den hade H43 spelat i Elitserien nästa år, det är min fasta övertygelse.

Att, som i senaste matchen, inte ens ställa upp med fullt lag är bara pinsamt. Man åker inte till en match i Kvalserien med endast en målvakt och bara 12 spelare totalt. Pinsamt.



2012-04-23 @ 18:29:36
Postat av: Re: Charles

Jag vill inte sätta = tecken mellan styrelse och herrseniorkommitté. Tomas Westerlund var själv med på festen där Creutz oprovocerat nitar Fors och borde rett ut den saken med spelarna. Tyvärr gjordes inte det eftersom konflkthantering tydligen inte finns i hans verktygslåda för ledarskap.



Hanteringen av truppen är herrseniorkommitténs ansvar och pengarna var väl helt enkelt slut. Att då erbjuda de som kan att gå vidare til nya kontrakt tycker jag är helt korrekt.



Så jag tycker att styrelsen har gjort vad den kunnat med den uppkomna situationen. Kraftsamlingen möjliggjorde att H43 kan avsluta elitserien och degraderas av sportsliga skäl istället för ekonomiska.

2012-04-23 @ 19:09:12
Postat av: Zoan visar hur stor H43 hjärta han har!

En kul diskussion på bloggen. Håller med Ingen ekonomisk dopning tack i stort sätt, men vi ska inte kräva av de unga spelare att dra det tunga lasset i Allsvenskan. Titta bar på IFK Ystads öde! Därför vill jag ha Zoran kvar och det vill Kos också säkert. Vågar nästan säga att med Zoran, Geissler och 1-2 erfarna spelare till, kan Kos sikta att ta tillbaka H43 till Elitserien inom 2 år.

Håller med både Charles och Re:Charles, det är upp till oss medlemmar att bestämma om vi vill ha en ny styrelse, så kom till årsmötet...



Mitt lag i Allsvenskan:



MV: Ståhl, Simon Bengtsson

V6: Jenssen, Skäremo ( om det inte går att behålla Förs)

V9: Björn Grön (André Olsson), Ingesson

M9: Geissler, A. Sandgren, G. Ekström

H9: Zoran, Måns

H6: Nordquist, Pavle

M6: M. Karlsson, Emil Gulstrand, Viktor Bruhn



och några till: Svännel junior, Oskar Månsson,Jakob Mattsson, Joel E.

2012-04-23 @ 19:32:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0