H43 är riktigt illa ute i kvalserien

Efter 21-29 på hemmaplan mot OV Helsingborg ser framtiden ganska jobbig ut sett med H43-ögon. Det lilla ljuset i mörkret idag var att såväl Hammarby som Lindesberg på nytt förlorade, och att avståndet upp till den tredje elitserieplatsen endast är två poäng. Det är alltså på intet sätt kört. Men med kvällens bedrövliga insats kvar på näthinnan så är det stora problemet att H43 inte direkt känns elitseriemässiga för tillfället!

Det fina spelet man visade upp i den senaste hemmamatchen mot Lindesberg var som bortblåst, åtminstone anfallsmässigt sett. Espen med hjälp av försvarspelet i första halvlek ska få godkänt, men i övrigt var det inte mycket som var bra. Anfallsmässigt kom man ingenstans, och precis som jag befarade bestod anfallsintentionerna av allt för många försök till individuella prestationer istället för ett fungerande kollektivt spel. Det ska dock sägas att man mötte en Mikael Andersson i Helsingborgsmålet som måste ha gjort sitt livs match. Hans insats under söndagseftermiddagen får självaste Thierry Omeyers kvalitéer att blekna i jämförelse.

Zoran Roganovic gjorde 6 mål vilket givetvis är helt okej. Kanske ska också Kalle Björkmans 4 mål innebära ett godkänt. Annars visade H43-spelarna upp en orgie i missade lägen. Linjespelarnas spelcialträning med Tomas Sivertsson verkade just idag inte ha givit någon utdelning alls. Och på kanten stod Fredrik Creutz för en direkt dålig insats.

Det jag möjligen kan lyfta fram som positivt är att även om H43 matchen igenom står för en fullständigt bedrövlig insats anfallsmässigt, så har man trots allt ledningen en bit in i den första halvleken. Med andra ord är man inte så långt efter OV Helsingborg när man spelar som sämst.

Det är inte över förrän det är över. H43 kan fortfarande få 12 poäng till, men det känns föga troligt. Hur som helst måste H43 nu vinna samtliga hemmamatcher som återstår. Och bortamatchen mot just OV Helsingborg kan bli direkt avgörande för tredjeplatsen i årets kvalserie. Samtidigt har man satt sig i en situation där man kanske blir tvungen att förlita sig på hjälp från andra lag. Usch, det här blir inte roligt!

Kommentarer
Postat av: ola

Ord kan inte beskvriva vad en äkta Blå kände efter prakt fiaskot igår.... dålig inställning från samtliga i laget (förutom espen)som verkar tro att det är enkelt att spela i kvalserien, som det såg ut igår var det ingen i våran trupp som höl elitserie klass, hoppas dem skämms duktigt

2012-04-16 @ 17:25:52
Postat av: mr x

Kanske bäst att H43 får ta några år i allsvenskan, och i lugn och ro bygga upp ett bra lag igen.



Har officiella hemsidan bojkottat herr-laget? Det skrivs inget. Tur att denna blogg finns...

2012-04-16 @ 21:40:45
Postat av: Charles

Om nu H43 skulle trilla ner så hoppas jag verkligen att de klarar av att behålla de egna produkter som finns kvar. När nu klubben äntligen lyckats få fram lite bra spelare så vore det så tråkigt om de försvann. Det räcker med att Svännel, Ekström, Wolf, Linus Persson och Leijonberg har lämnat. Behåll Ståhl, Fors, Jensen, Karicic, Ingesson, Gerdtsson, Bruhn och gärna bröderna Sandgren. Ja, jag är medveten om att vissa av dessa har spenderat tid i Lugi också och således inte är "egna produkter".



Ut med Creutz, Björkman och Jens Eriksson. Kanske också Espen och Zoran om bra bud ges. Om man nu ska börja om så är det lika bra att man släpper beroendet av Zoran också. Låt han få chansen att spela om titlar i slutet av sin karriär istället.



Plocka tillbaka Emil Jungman, Ekström om det går och kanske Emil Olsson?



En allsvensk trupp som med lite kontinuitet hade kunnat bli riktigt bra hade varit:



Mv:

Ståhl

Jungman



V6:

Fors

Jensen



H6:

Karicic

Emil Olsson



M6:

Petter Strömberg

Martin Karlsson

Viktor Bruhn



9M:

A. Sandgren

J. Sandgren

Gerdtsson

Ingesson

Plus några nya i form av kanske Tim Rix, André Olsson, Björn Grön, Gustaf Ekström, Johan Persson eller Per Ögren.

2012-04-17 @ 13:07:43
Postat av: ajvar

Charles,



Hade inte kunnat skriva det bättre själv, men är Kos med på denna satsning? Annars använd tränare och lagledare med hjärta i H43 tex Micke Ekdahl, Lars Norgren, Lars Eklöf och kanske Jonas Persson, BP som mentor?!

2012-04-17 @ 17:47:33
Postat av: ajvar

Hämta gärna upp några juniorer tex Marcus Svännel och Jakob Mattsson till A-lags träningarna så snart en ny tränare är igång!

2012-04-17 @ 17:53:08
Postat av: Åskådare

Nu händer här lite, härligt.

Ungdomar som finns i H43:s a-lagstrupp denna säsong.



Christoffer Fors 1991

Måns Gerdtsson 1991

Philip Ståhl 1991

Alexander Ekdahl 1990

Pavle Karacic 1992

Oskar Jensen 1992

Adam Sandgren 1992

Johannes Sandgren 1990

Pontus Ingesson 1992

Är man rädd om dessa eller är gräset grönare igen på andra sidan?

Vem har jobbat med att utveckla dom? Skulle inte Tomas Sivertsson göra det? Skulle inte han vara utvecklingsansvarig? Pratade man inte om Sivertsson effekten efter tre matcher, skratt. Jag kan släppa lite om vem jag är. Jag är förälder till ett barn i H43 men kallar mig Åskådare bara för att han inte ska få skit. Vad jag har hört så har man inte gjort klart med Mikael Ekdahl. Ren skandal.Vad jag har hört så är han mycket omtyckt av spelarna, förde upp farmarlaget till div 2 utan någon förlust. Varför inte nämna detta på H43:s hemsida så där kommer något positivt.

2012-04-17 @ 18:40:03
Postat av: ajvar

Åskådare,



Fors, Måns, Ståhl, Pavle, Jensen och Pontus är samtliga JSM silvermedaljörer 2010 efter förlust i finalen efter förlängning, mot Sveriges bästa handbollsförening Sävehof. Dessa spelare behöver utvecklas för att ta större ansvar och plats nästa säsong. Detta måste tränarna se till att det händer nästa säsong!



Micke Ekdahl har gjort en smärre bragd som förde Lejonen upp div 2 med mycket begränsade resurser. Han skall naturligtvis ha en betydande roll i H43 nästa säsong, oavsett om det blir elitserien eller allsvenskan!



2012-04-17 @ 19:01:32
Postat av: Mr x

Det har senaste tiden stressats om ekonomin (kraftsamling), och ev. nerflyttning. Personligen tycker jag att det har varit lite konstgjord andning de senaste säsongerna.

Vad tycker ni andra? Är det verkligen katastrof on det blir Allsvenskan nästa säsong?



Klubben får andrum att bygga från grunden, med största delen av truppen från egna leden. Visst, risken finns att en del sponsorer försvinner, men jag tror faktiskt inte det. Dessutom är det mkt. billigare att spela i Allsvenskan.



Är kanske helt ute och cyklar nu....

2012-04-17 @ 20:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0