En match att glömma!

Jag skrev inför kvällens match mot Aranäs att det troligen var kvalseriens svåraste match som väntade, och att det kanske var en av få matcher i kvalserien där en förlust inte är hela världen. Därför känns det som om det bästa är att snabbast möjligt lägga förlusten med 33-21 bakom sig. Jag har i skrivande stund inte särskilt mycket info att tillgå om matchen. Men troligen finns det mycket lite, om ens något, att plocka med sig till kommande matcher.

Av en för mig okänd anledning kom H43 till spel utan vare sig Johannes eller Adam Sandgren. Att påstå att H43 i och med det blev väldigt tunna på nio meter känns närmast som en underdrift. Ett i princip orimligt ansvar läggs då på Zoran Roganovic och Fahrudin Zaimovic. När dessutom linje och kantspel inte fungerar optimalt så är H43 inte tillräckligt starka för att skaka ett lag som Aranäs, i alla fall inte på bortaplan.

I första halvlek håller man emot hyfsat defensivt. 13 insläppta mål känns helt okej. Men ett havererat anfallspel och en oförmåga att göra mål gör ändå att uppförsbacken finns där från första stund. 13-9 och fyramålsunderläge i paus gav trots allt hopp inför andra halvleken. Men väl där gjorde Aranäs ganska tidigt klart att man inte hade för avsikt att släppa in H43 i matchen.

7 mål på såväl Zoran Roganovic som Fahrudin Zaimovic är möjligen det lilla glädjeämne jag kan hitta. För andra matchen i rad kliver Fahrudin fram och tar för sig. I mina ögon utvecklas han allt mer till en nyckelspelare för H43 jämte Zoran Roganovic och Espen Christensen.

I kvalserien måste man först och främst vinna sina hemmamatcher. För H43 väntar närmast två sådana på raken när först OV Helsingborg kommer på besök till Fof Arena följt av Hammarby. Har svårt att se det på något annat sätt än att det krävs full pott för H43 i dessa båda matcher. Just nu har Aranäs tillsammans med VästeråsIrsta kopplat ett järngrepp om två av elitserieplatserna. Då Hammarby och Lindesberg delade på poängen ikväll ser det nu ut som om övriga fyra lag gör upp om den sista elitserieplatsen. Då har man inte råd att förlora sina hemmamatcher.

Ikväll kan spelarna få slicka såren lite. Därefter är det fullt fokus på nästa match som gäller.


Kommentarer
Postat av: En som såg matchen på plats

Inte ett enda kontringsmål eller i fas 2. Massor av bortkastade bollar i andra halvlek som resulterade i Aranäs kontringsmål.Dåligt kantspel (ingen skuggan över Martin Karlsson, men han ska inte spela på kanten), Creutz och Björkman levererade inte... Ju fortare Kos kommer, desto större chansen att rädda kontraktet.

2012-04-11 @ 20:38:39
Postat av: Anonym

Undrande

Varför spelade Martin Karlsson på kanten? Mycket, mycket konstigt! Fanns det ingen annan på den positionen, eller? Någon som vet.

2012-04-12 @ 14:16:53
Postat av: Åskådare

Fråga T.W. Han måste vara den enda tränaren genom tiderna som har tagit ut 4 mittsexor och 3 högersexor till en och samma match. Oscar Jensen var med som ordinarie vänster sexa. Men han höll väl inte måttet. Har skrivit det många ggr, men nu är det katastrofalt ledarskap. Ta bort honom.

2012-04-12 @ 19:05:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0