Det här kan faktiskt gå vägen!

Sent ska syndaren vakna. Efter en minst sagt bedrövlig första halva av kvalserien så har i princip alla H43:are helt börjat ställa in sig på allsvenskan nästa säsong. Då går H43 helt plötsligt och tar en övertygande seger på bortaplan mot OV Helsingborg. En seger som innebär att den där lilla lilla chansen att knipa den sista elitserieplatsen fortfarande finns.

Känner inte till så mycket om matchen. Men H43 har vad det verkat satt högsta fart från början. Man skapade sig ett tidigt ryck med ett par mål och har troligtvis därefter kontrollerat händelserna ganska väl. Zoran Rognaovic hade en sån där afton där han får det att stämma fullt ut, när han ibland är snudd på löjligt bra. 12 mål från Zorans vänsterarm till slut. Även Adam Sandgren förtjänar ett omnämnande för sina 6 mål.

Det här var H43:s blott andra seger i kvalserien och man står nu på 4 poäng. OV Helsingborg som ligger trea har 8 poäng. 3 matcher återstår för samtliga lag. Vid full pott når H43 10 poäng, och således får alltså OV Helsingborg inte vinna mer än ytterliggare en match förutsatt att H43 spelar sig till bättre målskillnad. Dessutom ligger Hammarby i skrivande stund en poäng före H43. Det räcker alltså inte att ta sig förbi Helsingborg, utan även Hammarby måste passeras.

Om jag tillåter mig att spekulera fritt kring restprogrammet så är det faktiskt inte helt omöjligt att H43 kan ta sina segrar och landa på 10 poäng. Man möter i tur och ordning Aranäs hemma, Lindesberg borta och avslutar mot Västerås på hemmaplan. Aranäs blev idag klara för elitserien nästa år och har således inget att spela för när man gästar Lund på fredag. Lindesberg kan vara helt avsågat när möte stundas och jag är tämligen säker på att VästeråsIrsta har säkrat spel i elitserien när man väl kommer till Lund. Så länge H43 har en liten strimma hopp så SKA man vinna matcher mot lag som inte har något att spela för. Tycker åtminstone att man visade ikväll att man har dem kvaliteérna.

OV Helsingborg har ett betydligt tuffare restprogram kvar. Närmast möter man ett Västerås på bortaplan som senast mot Lindesberg missade att säkra elitseriebiljetten. Västerås lär vara taggade till tusen för att säkra elitseriespel inför sin hemmapublik. Därefter möter man Aranäs på hemmaplan som inte heller här har något att spela för och då bör OV kunna ta en seger. Avslutningsvis möter man Hammarby borta med mycket små vinstchanser så länge Hammarby är med i racet. Det brukar förvisso sällan bli bra när jag sticker ut hakan kring ditten och datten, men här och nu vill jag påstå att OV Helsingborg maximalt kommer att sluta kvalserien på 10 poäng.

På rak arm vill jag istället påstå att Hammarby är ett större problem med H43-ögon sett. Hammarby möter i de tre sista matcherna Lindesberg hemma, Västerås Irsta borta, och avslutar som tidigare nämnt mot OV Helsingborg på hemmaplan. Mot Lindesberg hemma ska man bara vinna. Och förutsatt att Västerås Irsta gör det dem ska mot OV Helsingborg så är dem klara för elitserien när möte mot Hammarby stundar. Hammarby får då gälla som favoriter mot ett Västeråslag som inte har något att spela för. I det läget väntar då kanske ett möte mellan Hammarby på 9 poäng och Helsingborg på 10 poäng. Eftersom H43 maximalt kan nå 10 poäng förstår ni hur mycket som måste klaffa i övriga matcher för att det ska gå vägen, men ni förstår också att chansen faktiskt trots allt finns.

Men till att börja med måste H43 göra det egna jobbet på bästa sätt. En seger mot Aranäs på fredagskvällen så att man fortfarande är med i matchen hade suttit fint. Precis som jag tidigare nämnt så tycker jag att insatsen mot OV Helsingborg visar att kapacitet finns. Men då får inga svackor och bottennapp förekomma likt de vi tidigare bevittnat under säsongen. Ett orosmoln är också att H43 för andra matchen i rad inte fick ihop full trupp. Mot OV Helsingborg saknades såväl Jens Eriksson, Johannes Sandgren som Fredrik Creutz. Hittar ingen info någonstans om dessa spelares status. Bland annat är infon om herrlaget på H43:s hemsida för närvarande rent bedrövlig!

Hoppet är som bekant det sista som överger människan. Men framförallt blev jag väldigt glad över kvällens seger oavsett framtida betydelse!

Kommentarer
Postat av: Birger

Efter regn kommer sol.

2012-04-26 @ 10:17:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0