Bra jobbat H43, hoppet lever!

En övertygande seger mot OV Helsingborg i onsdags följdes upp med en ny övertygande seger ikväll på hemmaplan mot Aranäs. 33-25 stavades segersiffrorna till, en storseger som dessutom putsade till målskillnaden rejält!

H43 kändes något hetare hela matchen. Ett gediget försvarspel kombinerat med fint målvaktspel av Espen Christensen grundlade segern. Framåt firade främst Fahrudin Zaimovic och Zoran Roganovic stora triumfer. Fahrudin har en tendens att vara ganska ojämn, men när han är bra är han riktigt bra.

Andra plusvarianter i H43 var Måns Gerdtsson och Kalle Björkman. Men jag tycker defenitivt att kollektivet ska nämnas. H43 gör helt enkelt det man ska, och med det manskapet man hade tillgängligt tror jag inte man hade kunnat spela så mycket bättre. Låt då vara att Aranäs precis som jag spekulerade i inte kändes taggade till tänderna om man säger så! Det är trots allt mängder av duktiga handbollspelar man möter, och kan man prestera så här mot Aranäs så ska man defenitivt kunna vinna även mot Lindesberg och VästeråsIrsta som återstår att möta i kvalserien.

Ett orosmoln finns dock. Sedan tidigare saknades Johannes Sandgren med ett finger ur led, och Jens Eriksson som har problem med en ljumske. Därtill kan vi lägga Adam Sandgren som ungefär mitt i den andra halvleken gjorde illa sin axel rätt rejält vad det verkade. Adam spelade inte mer i matchen och verkade ha riktigt ont i sin vänstra axel. Om Adam inte kan spela fortsättningen av kvalserien, och Johannes inte kommer tillbaka från sin skada så är H43 något otroligt tunna på nio meter!

Hur stort hoppet faktiskt är får vi inte reda på förrän på söndag och måndag då kvalseriens åttonde omgång spelas färdigt. Men jag tycker det det känns fantastsikt roligt att man vinner igen och att matcherna i alla fall betyder något. Och idag var ett nytt tillfälle där man visade att man faktiskt har i elitserien att göra. Åtminstone lite då och då!

Kommentarer
Postat av: ola

Bara bra att jens eriksson och Johannes sandgren inte spelar, det har ju tydligt märkts. 2 vinster i rad och båda gångerna var ovastående inte med... svårt att se mönstret

2012-05-01 @ 19:10:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0