Allsvenskan knackar på dörren

Det är fortfarande inte helt kört för H43. 5 matcher återstår av kvalserien. Men efter en mycket tung och bitter förlust hemma mot Hammarby med 27-28 behöver man verkligen vara en obotlig optimist för att tro att H43 spelar i elitserien även nästa säsong. För någonstans har jag svårt att tro att H43 ska slå såväl Hammarby som OV Helsingborg på bortplan när man inte klarar av att göra det på hemmaplan.

Förlusten till trots tycker jag H43 visade upp en bättre sida av sig själv ikväll. Man kämpade och slet, gav inte upp och visade rätt inställning med en stor dos kämpaglöd. Sista 15-20 minuterna är man också det klart bättre laget, men då en match vara i 60 minuter och man med en mycket svag matchinledning ger sig ett alltför stort underläge att jaga ikapp så orkar man inte hela vägen. Kanske hade ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa, men det spelar mindre roll nu.

Under matchens inledande 10 minuter klarar H43 varken av att lösa Hammarbys utgrupperade försvarspel eller att få ordning på sin egen defensiv. Lägg därtill en svag målvaktsinsats i första halvlek och de 14-17 som stod på resultattavlan faktiskt närmast kändes smickrande med H43-ögon.

Även den andra halvleken inleddes svart och ca 10 minuter in hadde Hammarby ökat på ledningen till 17-22. I det läget talade ingenting för H43. Men en ändring till utgrupperat försvarspel, en Espen som fick tag på bollarna, och framförallt Måns Gerdtssons inträde i matchen förändrar matchbilden. Måns håller mer eller mindre kvar H43 i matchen på egen hand under stora delar av den andra halvleken.

Tomas Westerlunds coachning kan knappast kallas för klockren. Förändringarna han gör blir bra, men dem kommer för sent. Samtidigt måste de spelare som är på plan göra det dem ska. Såväl Johannes Sandgren som Fahrudin Zaimovic måste vara bättre i en sån här match för att H43 ska vinna.

Individuellt sätt så hör Måns Gerdtsson och Martin Karlsson till pluspoängarna i H43. Måns bäst på plan när han spelar, och blir också bäste H43-målskytt med 6 mål. Martin kämpar och sliter på linjen och får bra utdelning med det, 5 mål för honom. Zoran Roganovic slutar även han på 5 mål. Zoran är makalöst hårt bevakad av Hammarby och får i princip inget utrymme alls. Att då ändå göra 5 mål vittnar lite om Zorans kapacitet. Men samtidigt känns det ändå inte riktigt som om det sprakar om Zoran som det ibland kan göra, och som det måste göra för att H43 ska hålla sig kvar i elitserien.

Jag vidhåller vad jag sagt tidigare. Jag tänker inte säga att det är kört förrän det verkligen är det. Men nu ser det verkligen mörkt ut!

Kommentarer
Postat av: ola

vill inte vara den som säger det men.... DET HÄR HELT KÖRT.MEN med de spelare som finns i truppen för tillfället så är det helt omöjligt att vinna 5 raka, och då menar jag verkligen omöjligt. Sen vill jag bara tacka Stoffe och Daniel Lindqvist för deras hjärta som stack när klubben behövde dom som mest väldigt bra jobbat!

2012-04-19 @ 16:28:44
Postat av: Mr x

Nja, den där benämningen "hjärta" förstår jag mig inte riktigt på. I dagens idrottsvärld är det nog något föråldrat tankesätt. Nog något slags önsketänkande från oss enögda supporters.



Visst, Stoffe har spelat i H43 sen han var liten parvel, men det är enbart han han själv som kan känna efter hur man mår efter bråket med en annan H43-spelare. Förmodligen tycker han att incidenten inte skötts korrekt från klubbens sida, vad vet jag. Tycker inte någon har rätt att klandra honom.



Daniel blev inköpt utifrån, och ska naturligtvis, precis som Stoffe i första hand se efter sitt eget hus....



Idrottsutövare på elitnivå är idag handelsvaror, som erbjuds pengar för sina tjänster, precis som vilket annat jobb som helst.



Givetvis ska man kunna begära att idrottsutövaren gör sitt yttersta på jobbet när han/hon tillhör en klubb, men personligen tycker jag inte det är konstigt att spelare byter mellan olika klubbar (arbetsgivare) för att förbättra sina egna villkor. Är egentligen bara ren självbevarelsedrift.



Vem vill inte byta arbetsgivare om det resulterar i bättre lön/villkor eller en mer utvecklande omgivning/miljö?



Absolut inga sanningar, bara mina enkla tankar.



//x

2012-04-19 @ 18:01:44
Postat av: Peter

Om nu H43 trillar ner får man hoppas att nystarten inte bara kommer gälla på tränarfronten och i spelartruppen utan även i klubbledningen. Klantarna som styrt skutan på grund har förbrukat allt förtroendekapital. Ska man kunna bygga en stabil grund att stå på kan man inte ha Niclas Nilsson som ordförande. Punkt.

2012-04-19 @ 23:19:53
Postat av: Elithandboll och ekonomi.

Jag tror att många klubbar måste gå igenom ett ekonomiskt stålbad, det finns inte plats för drygt 30-åriga spelare som skall ha 20-30.000 i mån för att göra sitt jobb. Dessa spelare som inte kan ta plats i de stora klubbarna står i vägen för de talanger som fortfarande har chansen i de mindre klubbarna. Det är så att man kan ha c:a 8-10 spelare i 20-års åldern för samma pengar som dessa överåriga spelare jag nämnt tidigare. Vill dessa äldre spelare ändå fortsätta spela handboll måste de också anpassa sig till dessa lägre löner och kombinera med deltidsjobb och/eller studier.



En styrelse som lägger en rimlig budget för elitverksamheten är värd all heder och har definitivt inte "förbrukat allt förtroendekapital".



Sluta istället upp med att jaga sponsorer överallt med ljus och lykta och se istället till att elitverksamheten byggs mha egna talanger eller åtminstone talanger från närregionen i första hand.



En sund ekonomi är grunden som Ystads IF, GUIF och Sävehof har skapat och snart är även Kristianstad där. En god ekonomi måste skapas av intäkter från publik på matcherna och intäkter från egen ungdomsverksamhet. Då kommer sponsorerna att ställa sig i kö för att få vara delaktiga i verksamheten i framtiden. Då kan man också ha kvar talangerna istället för att tappa till klubbar med bättre ekonomi än den egna.

2012-04-20 @ 08:03:28
Postat av: Allsvenskan

Välkommen till allsvenskan H43.

2012-04-21 @ 17:35:43
Postat av: Nu får det vara nog!

Tomas Westerlund bör omedelbart tas bort från träningar och matcher med H43. Han skyller bara ifrån sig på en tunn trupp och att styrelsen har sett till så att han tappat Brännberg, Lindquist och Fors. Jag har aldrig tidigare sett maken till feghet hos en tränare på elitserienivå, ingen vinnarinstinkt överhuvudtaget, detta smittar ju av sig på spelarna. Vissa spelare kan göra den ena usla insatsen efter den andra utan att det får några konsekvenser när det gäller matchning och speltid. Andra framförallt unga spelare i truppen får ingen uppmärksamhet och stöd från honom för att kunna utvecklas till elitseriespelare. Denna hans sista säsong känns helt förlorad med honom vid rodret, hans s k värvningar har heller inte tillfört något denna säsong. Herrsenior ansvariga bör sätta in en ny tränare med hjärta i klubben under de sista matcherna i kvalserien för att visa att Westerlunds insats inte är acceptabel.

2012-04-21 @ 23:09:18
Postat av: IFKare

Väldigt sorgligt att en så anrik och klassisk klubb som H43 åker ner, men jag är övertygad om att med den ungdomsverksamhet och trupp man kan tänkas ha till nästa säsong har man en riktigt bra chans att ta tillbaka elitplatsen redan nästa säsong!

2012-04-21 @ 23:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0