Ytterliggare tankar från gårdagen

En natt har hunnit passera sedan H43 fick en succéartad start på årets elitserie. En viss distans till det har man börjat få och precis som en besökare till mig kommenterar så har H43 31 matcher kvar att spela av årets elitserie. Vi är inte i slutspel redan. Än mindre ska vi redan nu boka in 12:e maj i Malmö Arena. Men vi måste tillåta oss njuta av den här härliga starten, och kanske framförallt att spelet såg så bra ut!

Nämnde aldrig Daniel Lindqvist igår. Han blev målbäst med 8 mål och förtjänar givetvis även han ett extra omnämnande för det. Dessutom var han mycket lyckosam med sina inspelningar till framförallt Petter Strömberg. Daniel tillhörde knappast mina favoriter förra säsongen. Men jag var redan tidigt på försäsongen inne på att Daniel kändes bättre och mer harmonisk nu i sin renodlade roll som vänsternia. Än så länge verkar det stämma bra!

Zoran var som vanligt bra. Men med Zoranmått mätt var det ingen insats det gnistrade om. Men jag fick känslan att Zoran var så bra som han behövde vara. I och med att så många andra klev fram så behövde Zoran inte göra lika mycket på egen hand. 5 mål blev det trots allt och mängder av målgivande passningar. Det vittnar lite om Zorans klass att det känns som om där finns mer att ta av när det trots allt blir fem mål och bra spel.

Vi bevittnade troligtvis en unik händelse i Fof Arena igår. En Lugispelare fick en stående ovation av delar av H43:s publik på H43:s hemmamatch. Nu rör det sig givetvis om Nemanja Milosevic som avtackades av Börje Fennhagen i paus för sina åtta säsonger i H43. Nemanjas popularitet hos oss H43 supportrar blev tydlig och givetvis kommer vi att sakna hans kämparanda och laglojalitet.
Kändes kanske lite konstigt att hylla en spelare som om bara några dagar kommer att dra på sig Lugis vinröda tröja. Men just i Nemanjas fall är det lite speciellt. Han valde inte själv att lämna H43 utan fick helt enkelt inget nytt kontrakt. Och med familjen rotad i Lund sedan många år nu så är det inte så konstigt att han nappade på Lugis erbjudande när det kom!

Tomas Westerlund fick innan matchstart guldpipan från domarföreningen. En utmärkelse han får för sitt många gånger korrekta beteende gentemot domarna. Tomas är ett föredöma i sitt sätt att agera på bänken på många sätt.


Kommentarer
Postat av: Kula

Såg tyvärr inte matchen igår, men har alltid varit envis att Daniel Lindqvist är otroligt betydelsefull för H43. Roligt att även DU har upptäckt honom nu. Ja det är långt kvar men en premiärseger betyder mycket, så heja H43

2011-09-14 @ 16:57:36
Postat av: Bigge

Hoppas att Nemanja kommer tillbaka nåsta säsong.

Det var en mycket välförtjänt applåd han fick.

Att han spelar i Lugi är på ett sätt positivt.

Det går att fälja hans underbara passningar på

plats.

2011-09-15 @ 10:04:02
Postat av: Olof

Följ den föredetta H43 spelaren Anton Månsson på Twitter.



http://twitter.com/#!/mansson89

2011-09-15 @ 12:22:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0