Mellandag

Har varit ett par intensiva handbollsdagar med premiärer för såväl herrar som damer. Idag är det däremot en mellandag utan några direkt intressanta matcher.

Första omgången i herrarnas elitserie är avslutad. Lugi och Skövde går in i omgång två på grund av poolsystemet. Största överraskningen stod troligtvis H43 för som besegrade Ystad stort. Annars tror jag faktiskt att klyschan att elitserien blir jämnare än på länge faktiskt kan stämma. Alingsås mötte bottentippade Caperiotumba och hade förvisso inga problem att vinna men det var ingen kross det handlade om.
Likadant var det för Sävehof som först sista kvarten rann ifrån ett väl kämpande Hammarby.

För oss H43:ares del var kanske mötet mellan IFK Kristianstad och Aranäs det mest intressant då det troligtvis är två lag som man bör ha bakom sig när serien är slut om man siktar uppåt. Kristianstad vann med 26-25 efter mål i slutskedet.

På lördag väntar just Aranäs på bortaplan för H43:s del. För bara någon vecka sedan vann man i Kungsbacka mot just Aranäs med 28-24 i samband med Team Sportia Open. Jag ser mycket gärna en repris nu när det är skarpt läge. För att det ska bli verklighet tror jag att Tomas Westerlund måste poängtera vikten av att gå in med samma inställning som mot Ystad. Spelarna får inte sväva iväg eller invaggas i någon falsk säkerhet att detta går vägen efter en bra match.

H43/Lundagårds damer inledde säsongen precis lika bra som herrarna. Man slog nykomlingen H65 Höör på bortplan med 26-17. Svårt att värdera insatsen då vi inte vet riktigt hur bra H65 står sig i elitseriekonkurrensen. Men H65 har satsat ganska hårt för att vara en nykomling och har en del spelare med elitserierutin så det känns som en mycket bra insats. Att man dessutom vinner komfortabelt utan skyttedrottningen Vanessa Tellenmark visar att man är redo för att utmana fler lag på den här nivån. Det ska bli spännande att följa säsongen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0