Lördagstankar

Två dagar efter den bittra uddamålförlusten mot Drott så känns det minst lika bittert som innan. H43 var ju faktiskt bättre än Drott. Ett lag som spelade sm-final så sen som i maj 2010. Ett lag som är tippat i toppen av flertalet experter. Det bådar gott, och jag tror att H43 kan bli en obehaglig överraskning för många lag om man kan hålla i det här fina spelet. Men det gäller att börja vinna jämna matcher. Minns förra säsongen när många jämna matcher gled H43 ur händerna i slutskedet.

En avgörande detalj i matchens slutskede blev Ulf Sivertssons taktiska drag att ändra till ett utgrupperat försvar. Ska jag vara lite kritisk så här i efterhand så undrar jag vilket som var Tomas Westerlunds taktiska drag. Efter Drotts time out med 15 sekunder kvar borde kanske något motdrag gjorts så att Drott inte fick starta sitt uppgjorda drag utan störmoment.
Ibland känns det som det tar lite lång tid innan Tomas Westerlund försöker göra något taktiskt för att ändra en negativ matchbild. Det kan handla om någon punktmarkering eller liknande. Men å andra sidan jobbar jag inte med laget sju dagar i veckan och vet troligtvis inte heller vad som funkar bäst!

Zoran har inte varit lika framträdande rent målmässigt hittils som han brukar va. Men kanske tänker jag fel ändå när jag tycker att där borde finnas mer och hämta och att han inte är lika viktig för H43 när fler spelare nu kliver fram. Det var ju faktiskt när han satt utvisad som matchen svängde över till Drotts fördel igen.

H43 har haft 1336 respektive 1275 personer på sina matcher hittils i elitserien. Lugi har haft 891 personer på sin enda. Tronskifte på gång eller? Det är troligen lite tidigt att sia om. Men faktum kvarstår att Lugi historiskt sett alltid lockat mer folk än H43 på matcherna. Nu ser det plötsligt annorlunda ut. För bara ett halvår sedan höjdes många röster i olika medier om att lund skulle vara för litet för två elitserielag. Då hette det att H43 nog kommer att försvinna från eliten då det var Lugi som drog mer sponsorer och mer folk på matcherna. Redan då skrev jag om hur fort förutsättningarna kan förändras och att det inte på något sätt är självklart att Lugi alltid ska vara nummer ett. Just nu ser det ju ut som om det är Lugi som ska försvinna enligt ovan nämnda sätt att se på det.

För H43 väntar nu en intensiv vecka. Hk Malmö borta på måndag följt av IFK Kristianstad hemma på onsdag. Här ska man nog helst ta minst 2 av 4 poäng för inte börja hamna i en dålig trend som kan vara svårt att ta sig ur rent mentalt!


Kommentarer
Postat av: Bigge

Zoran har stor betydelse.

Det såg man när han blev utvisad.

han är fortfarnade viktig för oss förmodligen lika viktig som tidigare, skillanden är att fler tagit minst ett steg fram och det syns på resultaten.

Dock har man inte råd att missa tre straffar om man skall vinna mot Drott.

Minast en av två denna vecka, helst mot Kristianstad

om det nu bara skulle bli en vinst.

2011-09-26 @ 14:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0