Drott nästa

H43 får chansen att ta tredje raka segern imorgon Torsdag när HK Drott från Halmstad kommer på besök. Och utan att ta udden av de fina insatserna mot Ystad och Aranäs så känns det som att vi nu verkligen får ett kvitto på hur väl laget står sig i elitseriekonkurrensen. Drott står nämligen liksom H43 på två inledande segrar. Dessutom är Drott topptippat i år av diverse experter. En seger imorgon skulle verkligen ge ett kvitto på att H43 blir att räkna med i år. Då kan vi också skippa allt snack om att det är svårt att värdera insatser i början av säsongen, och att många bottenlag kan överraska tidigt!

H43:s form är det sannerligen inget fel på. Kollade lite på statistik efter den andra omgången. I MVP toppen (most valuble player) finns Espen Christensen på första plats följt av Daniel Lindqvist på andra och Christoffer Fors på tionde. Ett kvitto på att en hel del spelare lyckats mycket väl hittils.
Daniel Lindqvist leder dessutom skytteligan för närvarande med 15 gjorda mål, och Christoffer Fors återfinns på nionde plats med 10 mål. Mest anmärkningsvärda här är kanske att dessa båda ligger före Zoran Roganovic som för närvarande inte ens finns med på topp tio listan. Ett styrkebesked för H43 som lag räknat!

Espen Christensen har varit nästintill magnifik i de två första matcherna. Kanske måste vi räkna med att han blir något mer mänsklig i någon av matcherna som väntar. Men med hjälp av ett stabilt uteförsvar ska man ändå inte behöva vara orolig när det gäller antalet insläppta mål. Dessutom kan jag tänka mig att Philip Ståhl är ganska taggad när han väl får chansen att göra säsongsdebut!

Offensivt har det varit bättre än på länge. Det verkar finnas en trygghet i spelet som inte funnits tidigare. Avsluten kommer från fler positioner och såväl linjespelare som kanter är delaktiga i spelet på ett helt annat sätt. Det enda jag fortfarande tycker lyser med sin frånvaro är ett spel där ytterniorna kommer brett.

Förra säsongen hade H43 svårt för Drott. I synnerhet på hemmaplan där man förlorade de båda hemmamatcherna stort. Ulf Sivertsson har varit mycket duktig på att hitta taktiska drag som helt raderat ut Zoran Roganovic. I år får han nog gnugga de taktiska geniknölarna hårdare då det inte längre räcker med att plocka bort Zoran, i alla fall inte som det har sett ut i H43:s två första matcher.

Det blir också något av en brödrakamp i morgondagens match. Ulf Sivertsson tränar Drott och hans yngre broder Thomas finns ju numer som utvecklingsansvarit i H43 där han även är något av en mentor till Tomas Westerlund. Förutom släktskapet så har de båda jobbat tillsammans som tränare i danska Kolding under ganska många år. Därför kan vi utgå från att deras handbollsfilosofi är ganska snarlik. Vi får se om den ena brodern är smartare än den andra.

Konstaterar att Lugi förlorade ikväll hemma mot Aranäs. 25-28 slutade matchen och Lugi har precis som förra säsongen fått en bedrövlig start på elitserien. Frågan är hur man ska värdera H43:s seger med sju mål på bortplan mot Aranäs nu? Anmärkningsvärt är att Lugi nu förlorat mot just de lag H43 vunnit mot under elitseriens inledning. Bäst i stan? För tillfället i alla fall!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0