Svårtippat

På fredag är det dags för säsongens första lundaderby, och precis som jag varit inne på tidigare så lär man nog från Lugihåll lämna över favoritskapet på H43. Till viss del välförtjänt sett till säsongsinledningen men man ska också komma ihåg att Lugi på pappret har ett något starkare lag.

H43 har hela tiden kunnat ställa upp med starkast möjliga lag medan Lugi haft skadeproblem under försäsongen och inledningen av årets elitserie. Såväl Joakim Bååk och Albin Tingsvall har precis kommit igång på allvar efter skador. Och dessutom har man Goran Garic som är ny i Sverige och kan behöva ett tag på sig för att komma in i det.

Båda lagen har det gemensamt att man kan mönstra en ganska stark "förstasjua", men att man är känsliga för skador.

För och nackdelar för respektive lag kan alltid diskuteras och position för postion tänker jag så här:

Målvakter: Espen Christensen har varit lysande inledningvis på säsongen och har hittils varit en av elitseriens bästa målvakter. Lugis målvaktspar Linus Persson och Joakim Svensson har inte varit lika lyckosamma och därför blir det fördel H43 på den här postionen.

Vänstersex: Christoffer Fors visar i match efter match att han är en av H43:s viktigaste spelare. Han har inför årets säsong tagit ytterliggare minst ett kliv i sin utveckling och jag vill påstå att han numer är en av elitseriens bästa på sin position. Dock kan Lugis Nicklas Gudmundsson vara den allra bästa på postionen och fortfarande är han snäppet vassare än Stoffe. Framförallt känns han mer allround i sitt kunnande. Fördel Lugi här alltså!

Mittsex: Hade Petter Stömberg spelat varje match som han gjorde mot Ystads IF så hade H43 fått min fördel här, men tyvärr har det inte riktigt sett ut så. Petter har absolut inte varit dålig sen heller utan gjort flera fina insatser, men de där toppinsatserna har saknats. Utöver Petter har H43 fin bredd på just denna positionen med Jens Eriksson och Martin Karlsson. Lugi saknar också spetskompetens på positionen men man har alltid nyttige Johan Fohlin tillsammans med de unga Jakob Wickman-Modig och Jonathan Leijonberg. Jonathan kan på sikt bli en mycket duktig mittsexa men är där inte ännu. Här fegar jag ur och kallar det för oavgjort på förhand.

Högersex: Fredrik Cretuz har varit duktig inledningsvis för H43, men skulle kanske behöva bli ännu lite säkrare i läget. Dessutom borde H43 kunna utnyttja Creutz kontringspel ännu bättre. Kristian Meijer har kanske inte presterat på sitt absoluta max ännu men har genomgående varit en av Lugis bästa spelare. Han håller hög elitserienivå och därmed är det också fördel Lugi här.

Vänsternio: Daniel Lindqvist är kanske på ett sätt den mest postiva injektionen i årets H43 så här långt. Han hade en svag fjorårssäsong där han aldrig kom till sin rätt som spelfördelare. Nu som renodlad vänsternia känns han klockren och befinner sig dessutom i toppen av skytteligan. Lugi har använt sig av såväl Nemanja Milosevic som Joakim Bååk och Goran Garic på positionen och någon succé har det väl inte varit tal om. Dock finns här mycket kunnande som när som helst kan blomma ut. I nuläget liten fördel H43 känns det som.

Mittnio: H43 känns väl något bättre i år jämfört med föregående säsong. Fahrudin Zaimovic känns något ojämn men riktigt bra när det stämmer. Adam Sandgren är en duktig spelfördelare som dock måste bli bättre på att utgöra ett hot själv. Sen finns ju Johan Brännberg kvar sedan tidigare och vi vet att Johan kan vara riktigt bra när det vill sig. Dessa tre är dock inte i närheten av Anders Hallberg som förra året fick sitt riktiga genombrott och numer är en av elitseriens allra bästa spelfördelare. Klar fördel Lugi här.

Högernio: Zoran Roganovic började årets säsong något mer undnaskymt än normalt. Han tog på sig framspelarens roll snarare än målskyttens. Och han gjorde på ett föredömligt sätt och H43:s kollektiva spel firade triumfer. I senaste matchen fullkomligt exploderade målskytten Zoran Roganovic och gjorde hela 14 mål. Kan Zoran kombinera dessa två roller blir H43 riktigt farliga mot vilket motsånd som helst. Lugi har Albin Tingsvall på den här postionen. Albin har på allvar börjat komma tillbaka efter en knäskada och har varit mycket nyttig för Lugi i deras senaste två matcher. Har en ruggig skottstyrka och mot vilket annat motstånd i elitserien hade jag givit Lugi fördel men det går inte här. Fördel H43 alltså.


Sammanfattningsvis får Lugi fördel på 3 positioner, H43 också på 3 och på en blir det oavgjort. I mina ögon lär det med andra ord bli ett jämnt och spännande derby på fredag. Inte nödvändigtvis välspelat, men med gott om publik på läktarna och god stämning lär det vara mycket sevärt!

Kommentarer
Postat av: kristianstad

Glöm inte heller inte att Lugis tränare säkert går och funderar på nått fyndigt twitter inlägg !

Helst snacka skit om domarna! Självklart så kommer dom att få fördel av det i någon match.Kan detta vara lagligt ???

2011-10-13 @ 09:52:30
Postat av: kristianstad

Lite för tydligande !



Obs! skrivet med "glimten i ögat"



Men visst ligger det lite i det ,eller vad tycker ni ?

2011-10-13 @ 09:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0