Seger mot Hammarby

H43 tar en skön seger mot Hammarby med 24-21. Frånsett matchinledningen ligger man steget före Hammarby under stora delar av matchen. Och inledningsvis i andra halvlek har man kopplat ett ganska rejält grepp om matchen. Då får Zoran Roganovic rött kort vilket leder till oro i H43-leden. Men i slutändan tar man sig samman och reder ut det hela.

Segern känns extra skön av vissa anledningar. H43 har äntligen börjat vinna på bortaplan. Förra året var det mycket dåligt med det. H43 vinner "rätt" matcher. De mot lag man bör ha bokom sig i serien. Dessutom är man starkast i slutskedet av matcher som är jämna!

En mycket bra Espen bakom ett stabilt försvarspel gör att man inte släpper in mer än 21 mål. 21 insläppta är mycket bra oavsett vilket anfallspel man möter.

I första halvlek och inledningsvis i andra halvlek verkar det även som om anfallspelet är bra. 18 mål fram till 38 spelade minuter är absolut godkänt. Att däremot bara göra ytterliggare 6 mål de sista 22 minuterna är väl inte riktigt okej. Och även om man reder ut det hela till slut så visar det röda kortet på Zoran Roganovic att man blir lite paralyserade när storsjärnan inte finns på banan.

Målbäst blir Zoran tillsammans med Christoffer Fors på 6 mål vardera, därefter Daniel Lindqvist på 3. Känslan är att dessa tre nu levererar offensivt i match efter match. Även om övriga syntes i målprotokollet denna gång känns det kanske som om fler fortfarande behöver kliva fram, inte minst på mittnio som jag så gärna tjatar om. Dock ska Johan Brännberg ha en stor eloge för att han kliver fram och vågar i slutminuterna. Utan Johan hade H43 troligtvis inte vunnit den här matchen. Ni som läser den här bloggen vet att Johan Brännberg inte direkt är min favoritspelare. Men nu får jag erkänna att det känns som om han är på gång och förjänar mer speltid. Fortsätt så Johan.

H43 klev i och med segern på nytt upp på slutspelsplats. Dessutom gick man förbi Lugi, om än tillfälligt. Lugi kan vid seger ikväll mot Caperiotumba gå om igen. På slutspelsplats och kanske bäst i Lund går H43 nu in i 1,5 veckas speluppehåll bland annat för landslagets Super cup.