Penningtvätt

Om någon nu skulle ha missat det så kommer kvällens Uppdrag granskning att handla om Prioritet Finans och dess något skumma affärer med kända ekonomiska brottslingar. Prioritet Finans sponsrar såväl Redbergslid som Hammarby handboll, och dessutom IFK Göteborgs fotbollslag.

Skulle det nu vara så att Prioritet Finans verkligen sysslar med penningtvätt ser det givetvis inte bra ut. Dock behöver inte klubbarna skämmas det minsta. Dem har gjort upp ett sponsoravtal i god tro, eller i alla fall får vi verkligen hoppas det. Svensk handboll skall inte finansieras av skumma pengar.

Det hela kan dock få konsekvenser för nämnda klubbar. Skulle det visa sig att det finns substans i ryktena så blir det ohållbart för klubbarna att behålla sponsorn. Och då det i både Redbergslids och Hammarbys fall rörde sig om en sponsor som säkrade en bedrövlig ekonomi och ett konkurshot så kan det i värsta fall leda till just konkurs.

Att dessa båda klubbar pånytt uppmärksammas av ekonomiska skäl är inget nytt. Såväl Redbergslid som Hammarby har länge legat på ruinens brant och hade elitlicensen haft ordentlig substans borde ingen av klubbarna spela i elitserien idag. Kanske blir nu istället detta nådastöten mot två ganska stora klubbar i svensk handboll!

Nog om det. Ikväll spelas det två intressanta elitseriematcher. Lugi-Hammarby och Kristianstad-Alingsås. Skulle Lugi slå Hammarby med minst åtta mål ikväll så går man förbi H43 i tabellen, så vi får väl hoppas att en eventuell seger inte blir större än sju mål i alla fall. Skämt å sido. Jag är av den åsikten att framgång för Lugi faktiskt stärker lundahandbollens position. Det kan även H43 dra nytta av. Lugi får gärna komma tvåa i elitserien, så länge det är H43 som blir etta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0