Lugi starkast i derbyt

H43 gör kanske inte någon direkt dålig insats i kvällen lundaderby mot Lugi. Men redan från matchminut ett så känns det som om man är steget efter och numret för litet. Lugi tar en välförtjänt seger och även om H43 avslutar första halvlek bra och inleder andra med att gå ikapp till ett likaläge så känns det aldrig som om H43 var riktigt nära att rubba Lugi ikväll.

Det var två försvarsstarka lag vi fick se i Fof Arena ikväll. Och Lugi hade gjort sin läxa bäst. Man lyckades långa stunder radera ut alla H43:s försök till att få igång ett fungerande anfallspel.

H43 försvarspel var också mycket bra matchen igenom. Man gick kanske bort sig vid något enstaka tillfälle men annars fick man bra kontroll på Lugispelarna. Med Petter Strömberg som nav i försvaret har man fått en trygghet i sitt spel.

Offensivt var det desto sämre. Det ska sägas, precis som jag nämner ovan, att Lugi spelade ett mycket bra försvarspel, men H43 saknade dessvärre alla nycklar ikväll för att låsa upp Lugis försvar. Det fina kollektiva spel som vi såg inledningsvis på säsongen har sakteliga försvunnit bort. Allt för mycket händer mitt i banan och kanterna får långa stunder inte ens känna på bollen. Detta till trots så är Christoffer Fors bäste H43:are idag. När H43 har sin bra perioder är också då man får med kanterna bättre i spelet. Och jag vill framförallt fokusera på ett enskilt anfall i matchens slutskede där Christoffer Fors gör en bra satsning från kanten, drar på sig två spelare och ett utmärkt skottläge uppenbarar sig för Johannes Sandgren med mål som följd. Anledningen till att jag fokuserar på detta är att det är enda gången på hela matchen som ett H43 anfall startar från kanten, annars byggs allt upp ifrån mitten.

Avsaknaden av kontringspel för H43 är total. Såväl förstafas som andrafas. Lägen finns under matchen då såväl Fredrik Creutz som Christoffer Fors är snabbt uppe. Dessutom vet vi sen innan att Espen Christensen har fina utkast. Att det ser ut så här gör mig något konfunderad. Kanske är det ett medvetet val från tränarhåll att inte satsa på kontringspel, men i sådana fall ett mycket märkligt val. I dagens snabba handboll är ett antal "lätta" mål via kontring det absolut effektivaste sättet att vara framgångsrik offensivt.

Jag ställer mig också lite frågande till målvaktsbytet i paus. Espen hade kanske inte varit magnifik direkt, men han hade skaffat sig ett övertag på både Nicklas Gudmundsson och Joakim Bååk och spelat ganska stabilt. Och även om jag defenitivt tycker att Philip Ståhl ska få sina chanser var det kanske inte riktigt läge idag. Å andra sidan gör Philip en helt okej insats när han är inne och man kan aldrig på förhand veta hur det ska gå. Philip hade ju kunnat stänga igen totalt istället och då hade jag istället suttit här och hyllat Tomas Westerlunds val.

Undrar också hur det är med Fahrudin Zaimovic, krånglar hans axel fortfarande kanske. Både Adam Sandgren och Johan Brännberg gör helt okej insatser på mittnio. Men när varken Zoran eller Daniel Lindqvist hittar riktigt rätt på nio meter skulle det väl kunna vara läge att testa med Fahrudin i mitten då jag anser att han är våran mest målfarliga mittnia.

2390 personer kom för att bevittna årets första lundaderby. En siffra som är okej, men inte bra. Är fortfarande av den åsikten att ett lundaderby bör dra så mycket folk att det ska vara svårt att få tag i biljetter. Inte förrän då ska vi vara nöjda. Lugi ska ha en eloge för att man försökta skapa ett underhållande arrangemang utöver själva matchen även om "Lugikattens" uppvisning i paus blev en aning patetisk!

H43 ligger nu sexa efter sex spelade omgånger på sex poäng. Lite lustigt det där. Vill man leka med siffror så har H43 för tillfället ett poängsnitt på exakt en poäng. Det är nog också ungefär det som kommer att krävas för att ta sig till slutspel när serien lider mot sitt slut. Kanske något att bära med sig. Ska det bli verklighet så måste man behålla sitt fina försvarspel och på nytt få snurr på anfallspelet!

Kommentarer
Postat av: Insatt

Enligt uppgift ville Espen vila 10 minuter i början av andra eftersom han inte hann få ner pulsen. Det var alltså hans eget beslut.



Fahrudin har en grovt stukad fot, precis som Strömberg, och kunde därför inte spela

2011-10-15 @ 01:53:23
Postat av: Ola

Gör inte Zoran sina 7-10 mål vinner H43 inte några matcher(undantag premiärmatcherna)och speciellt inte derbyna, enklare än så är det inte.

2011-10-15 @ 12:16:47
Postat av: phife

Zaimovic var tillgänglig för spel precis som mot Kristianstad, så någon skada var inte en anledning till den uteblivna speltiden

2011-10-15 @ 12:51:47
Postat av: Världmästare på läktaren

Tycker att Martin Karlsson förtjänar ett omnämnande i ditt inlägg. Efter att han kom in så fick Hallberg & Bååk det väldigt tufft som mittnior.



Sen "sägs" det att Fahrudin stukade foten två gånger under torsdagens träning. Men jag själv blev lite förvånad över att se honom på bänken om han nu "inte kunde spela".

2011-10-15 @ 17:09:08
Postat av: Läktarcoach

Zaimovic kunde ha spelat... Något som i mina ögon kunde ha förändrat matchbilden till H43s fördel då Brännbergs satsningar inte skapar lägen för andra utan enbart leder till mål för H43 alt. stumerfoul, att man kör fast får frikast eller inget alls. Sällan leder det till övertag och lägen för andra.

2011-10-17 @ 08:48:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0