Lite smått och gott

Lugi slog alltså Hk Malmö i fredags och spräckte därmed nollan i poängkolumnen. Albin Tingsvall verkar har varit framträdande och kanske börjar han så smått närma sig formen efter sin senaste knäopertion. Klart är i alla fall att Lugi vid sidan av nämnde Tingsvall känns beroende av Anders Hallberg, Niklas Gudmundsson och Kristian Meijer för att leverera. I nuläget känns däremot Goran Garic som årets floppvärvning i svensk handboll. Men innan jag totalsågar honom ska han få ytterliggare några matcher för att acklimatisera sig.

Malmö känns ojämna. Man var mycket bra mot ett förvisso blekt H43 i måndags, för att ett par dagar senare inte alls komma upp i nivå mot Lugi. Malmö är säkert ett slutspelslag i år, men topp 4, tror inte det, det är man alldeles för ojämna för.

I och med Lugis seger är IFK Skövde nu ensamma om att stå på 0 poäng. Till viss del kan det förklaras med ett tufft spelprogramm inledningsvis. Man har mött Guif, Alingsås och Sävehof. Tre lag som mycket möjligt kan inneha platserna 1-3 när årets elitserie sammanfattas. Däremot är det ett direkt svaghetstecken att förlora mot Hammarby om än i Stockholm. Skövde känns hittils som årets negativa överraskning. Inte alls som det topplag jag och en hel del experter trodde på förhand.

Spelprogrammet känns aningen ryckigt. H43 hade i veckan 2 matcher på 3 dagar. Nu är man spellediga i två veckor. För att därefter ha 2 matcher på 4 dagar, däribland ett påfrestande derby mot Lugi. Man kan ju ifrågasätta om det är sportsligt med så olika förutsättningar inför match. Nu är det poolspelet som gör att H43 hoppar över en omgång. H43 har nu bara Lugi kvar att möta från den egna poolen. Därefter ska man mäta krafterna med lag från den andra poolen. I den finns bland annat Guif, Sävehof och Alingsås. Med andra ord kanske motståndet blir lite tuffare. Å andra sidan väntar också Hammarby och Caperiotumba vilket om man brukar allvar ska kunna innebära poäng.

Till sist vill jag bara förtydliga att Zoran gärna får göra 20 mål i en match om han vill. Så länge det inte går ut över det kollektiva spelet eller kanske om H43 gör 45 mål totalt. Zoran är en fantastisk spelare och jag skulle aldrig ifrågasätta hans kompetens eller betydelse för H43. Zoran är den typen av spelare som kan avgöra en match på egen hand. Men om allt kretsar kring en spelare i 60 minuter, är det bra mycket lättare för motståndarna att sätta stopp för anfallspelet än om avsluten är jämnt fördelade. Jag hoppas få se Zoran avgöra många matcher till H43:s fördel denna säsongen. Men gärna i ett läge där många andra i laget presterar på en hög nivå samtidigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0