Förlust mot Sävehof

27-31 hemma mot Sävehof hade på förhand kunnat låta som ganska rimliga siffror. Det var ju trots allt svenska mästarna man mötte. Men då ska man veta att dessa siffror närmast är smickrande för H43. Sävehof hade ett tag en ledning så stor som 8 mål. Det ska också poängteras att Sävehof på intet sätt var så bra som man kan vara. Men samtliga H43 spelare ska ha en stor eloge för att man tänder till sista tio minuterna, visar fin moral och upprätthåller hedern när man minimerar förlusten till fyra mål.

Underhållningsvärdet i första halvlek kan ha varit något av det sämsta jag upplevt när det gäller elitseriehandboll. Det var ingen jättebra handboll vi fick se, men det handlade inte bara om det. Strömmen försvann nere vid speakerbord och sekreteriat. Det gjorde att matchklockan inte fungerade, och inte heller fick vi någon musik vid mål eller målskytten presenterad av speakern.
Man gjorde sitt bästa för att åtgärda problemet, och efter ca. 10 minuter hade man löst problemet med förlängningssladdar. Bedrövligt att det ska behövas i en arena byggd så sent som 2008, men teknik är alltid teknik.

Andra halvlek blir stundtals desto trevligare. H43 rivstartar och ta nästan ikapp halvtidsunderläget på 11-15. Ett par snabba mål och ställningen är ett tag 15-16. Vid detta läget missar Petter Strömberg två frilägen på linjen som faktiskt kan räknas som matchavgörande trots att det inträffar ganska tidigt i andra halvlek.
Efter detta går H43:s anfallspel totalt i stå samtidigt som Sävehof mer eller mindre får utdelning på allt.

Jag efterlyste inför matchen ett bättre anfallspel. Och där fanns också goda intentioner. För första gången på flera år känns det dock som om H43 helt plötsligt får lite slagsida åt vänster i anfallspelet. Daniel Lindqvist är lysande matchen igenom och är väl egentligen ende H43:are som förtjänar ett överbetyg. Bredvid honom på vänsterkanten har Christoffer Fors också en god afton. Han missar något avslut med gör på det stora hela en bra match. Gällande vänstersidan börjar vi se ett ganska väl fungerande samarbete mellan just "Gädda" och "Stoffe".

På andra sidan ser det sämre ut. Zoran har inte någon av sina bättre dagar. Det ska erkännas att han får en smäll på knät i första halvlek, och kanske blir han lite hämmad av det jag vet inte. Men även om Zoran gör ett par mål är han också ganska olycklig under den period då Sävehof drar ifrån genom ett par minst sagt dåliga avslut.
Bredvid honom tror jag faktisk att Fredrik Creutz är 100procentig. Han gör ju faktiskt mål på det enda utspelet han får på hela matchen. Här måste man jobba mycket hårdare på att få med Fredrik i spel.

Jag har redan nämnt Petter Strömbergs missar i andra halvlek. Till det ska nämnas ytterliggare en miss från hans sida i första halvlek genom en nonchalant lobb. Dessutom har Jens Eriksson minst en miss. Det av Thomas Sivertsson utvecklade linjespelet syntes det väldigt lite av. Hade vi fått full utdeling på våra linjeavslut hade matchbilden kunnat bli en annan.

Matchen visade också att jag sluta tjata mig hes om Fahrudin Zaimovics fördelar på mittnio. Idag får han rejält med speltid i första halvlek. Gör det helt okej som spelfördelare, men inte heller han är det målfarliga alternativ som jag eftersöker.

Försvarspelet kom tyvärr inte heller upp till normal standard. Gör man 27 mål hemma mot Sävehof bör man faktiskt ha en ganska hyfsad chans att vinna matchen. Men att släppa in 31 mål är på tok för mycket, särskilt då Espen Christen är den som sidan om Daniel Lindqvist och Christoffer Fors förtjänar ett godkänt i H43.

873 personer kom för att bevittna kvällens match. Det är bedrövligt och ingenting annat. Men mer om det under veckan som kommer.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. På onsdag väntar en "fyrapoängsmatch" när man möter Hammarby i Stockholm.