Ett besök i den kungliga huvudstaden.

Det är vad som väntar H43 imorgon när man gästar Eriksdalshallen för att möta Hammarby. Ett Hammarby som trots de dåliga tipsen inför säsongen faktiskt så här långt är obesegrade på just hemmaplan. Det handlar alltså absolut inte om att bara åka upp och hämta två poäng om någon nu skulle tro det!

För H43:s del skulle det av flera skäl kännas ganska förlösande med en seger. Två raka förluster ska helst inte bli tre. Den mentala ryggsäkcen behöver inte bli tyngre. En seger skulle också innebära att man inte sjunker ännu mer i tabellen, i skrivande stund ligger man ju faktiskt fortfarande på slutspelsplats. Hammarby är dessutom defenitivt ett av de lag H43 bör ha bakom sig i serien.

H43 kommer som sagt från två raka förluster. Två matcher där spelet inte riktigt fungerat och det fina flyt från början av säsongen försvunnit. Men det finns trots allt ljusglimtar. Olika spelare kliver fram och vi känns inte lika beroende av Zoran Roganovic. Daniel Lindqvist och Christoffer Fors är ju de jag främst tänker på men i derbyt mot Lugi visade även Johan Brännberg och Johannes Sandgren att dem kan ta för sig!
Mot Lugi visade man också upp ett gediget försvarspel, dessvärre var det inte lika bra mot Sävehof.
För att vinna mot Hammarby gäller det att fler spelare är lyckosamma samtidigt. Linjespelet behöver på nytt ta ett kliv framåt.

Hammarby har överraskat positivt så här långt. Man har haft en stor spelaromsättning inför året och snittåldern är låg. Men där finns många duktiga spelare, och på hemmaplan har man hittils haft hjälp av Micke Åström i målet som egentligen bestämt sig för att lägga av. En duktig målvakt i handboll gör stor skillnad, så för H43:s del gäller det att få hål på Micke imorgon då vi nog kan utgå från att han spelar.

Kan tänka mig att det blir en jämn tillställning. Det gäller att spela med rätt inställning så kan det nog fixa sig. På pappret är H43 ett något starkare lag, ett faktum som är ganska sällsynt i årets elitserie.

Kommentarer
Postat av: Kalle kula

Jippiiiiiii!

Är i Stockholm ikväll och kunde ju självklart inte missa matchen mot Hammarby! Strålande och viktig seger som glädjer mig enormt just nu. Zoran var fantastisk så länge han fick vara med (rött kort). Då blev det lite oroligt men då kliver Brännberg fram med två helt avgörande mål och segern är räddad. Espen var fantastisk i målet och Fors på kanten, bra försvarspel och go ilaget. Man var (som ende H43:a) stolt efter matchen!!!

2011-10-26 @ 23:02:12
Postat av: Anonym

Jiiiipiiii!

Är i Stockholm i kväll och kunde ju självklart inte missa matchen mot Hammarby. Zoran var strålande tills han fick rött kort och då såg det lite kärvt ut men då kliver Brännberg fram med två helt avgörande mål.Espen var grym hela matchen och Fors var vass på kanten. Försvaret var bra hela matchen och glädjen var stor efter matchen. Som ende H43:a gick jag glad och stolt från Eriksdalshallen!!

Forza H43

2011-10-26 @ 23:07:25
Postat av: Bigge

Härligt med publikstöd!

2011-10-27 @ 13:40:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0