Derby närmar sig

På fredag är det dags för årets första lundaderby i handboll. Med andra ord en av säsongens höjdpunkter och mängder av folk som vallfärdar till arenan.... eller så borde det i alla fall vara, men tyvärr känns det inte så hett med ett lundaderby längre.

Varför det är på det viset kan man givetvis spekulera i, och orsakerna är troligtivs flera. Men i grund och botten så måste lundaborna känna till att det vankas derby på fredag, något jag är långt ifrån säker är fallet när det gäller den stora massan. Vi har ju inte heller bombaderats med annonser i olika medier de senaste dagarna.

På fredag är det Lugi som har hemmamatch, och marknadsföringen känns ganska bristfällig. Det borde så här nära inpå match slås upp matchannonser i de stora dagstidningarna varje dag, och så är inte fallet. Många gånger känns faktiskt Lugi sämre på marknadsföring än H43, även om jag inte vill påstå att H43 är jättebra i frågan. Kanske är det så att Lugi är lite bekväma i sin "storebrorsroll" i stan, man har vant sig vid att publiken kommer i alla fall!

Ett lundaderby en fredagkväll har alla förutsättningar för att dra full hus. I Fof Arenas fall innebär det 3500 åskådare. Men i den verkligehet lundahandbollen har levt i de senaste åren är en siffra på mellan 2000-2500 mer realistisk. Gott så, men om lundaklubbarna ska kunna hävda sig i en eventuell framtida proffsliga så krävs lapp på luckan i ett derby och ett ökat publiksnitt i övriga matcher för att på så sätt säkra ökade publikintäkter.

Till sist kan jag nämna att den här bloggen fyller ett år på lördag. En derbyseger skulle givetvis vara en höjdarpresent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0