Alla slår alla

Årets elitserie i handboll kändes mer oförutsägbar än på länge. Visst finns fortfarande Sävehof och Guif med i toppen men känslan är att de andra lagen har närmat sig. Eller i ärlighetens namn är det nog snarast så att just dessa lag har blivit lite sämre.

Redan nu, när omgång 6 spelas för fullt verkar det dessutom som om alla lag slår alla. Oberoende av dagsform och tabelläge. Att försöka tippa utgången av de flesta matcher känns som ett lotteri. Senast i raden av överraskningar stod Aranäs för som igår slog Drott på bortaplan. Ett Drott som imponerat rejält under säsongsinledningen annars.

Just Aranäs åkte ju annars på ett riktigt nederlag mot H43 i omgång två. 26-19 stavades utklassningsegern, och Aranäs var aldrig ens nära att vinna. Veckan senare åkte Aranäs ner till Lund och slog Lugi på bortaplan. Ja som ni märker är det inte mycket logik i resultaten utan det känns verkligen som om alla kan slå alla.

Även i botten är det överraskningar. Hammarby och Caperiotumba skulle bli årets strykgäng. Hammarby har redan överraskat och besegrat IFK Skövde på hemmaplan. I Tumbas fall ser det kanske lite värre ut. Än så länge har man endast poäng, erövrad mot just Hammarby. Kanske lutar det redan nu åt att Tumba även denna gång bara är uppe och vänder i elitserien!

Om en vecka är det dags för årets första lundaderby. Båda lagen kommer till spel med IFK Kristianstad som senaste motståndare. H43 med en seger. Lugi med en förlust. Då får väl H43 också gälla som favorit. Nja, knappast, idrotten är precis som jag skriver ovan sällan eller aldrig så logisk. Men som H43:are tror jag att vi får leva med att man från Lugihåll kommer att skriva över favoritskapet på H43 denna gång. Med viss rätt också sett till tabelläge och inte minst form.

Och appropå Lugis senaste match mot IFK Kristianstad så har Tomas Axnér hamnat i lite blåsväder. På sin twitter skriver han dagen efter matchen nedvärderande om Kristianstads supportrar. Ni hittar hans twitter här:https://twitter.com/#!/tomasaxner
Axnér har nu blivit anmäld till handbollens disciplinnämnd för sitt uttalande.

Det hela är ganska löjligt om ni frågar mig. Givetvis ska Axnér tänka sig för vad han skriver. Men om man följer hans twitter så inser man ganska fort att han gärna skriver humoristiskt och med glimten i ögat. Tomas Axnér behövs verkligen i svensk handboll med sina skarpa analyser och åsikter. Lika mycket som Kristianstads publik behövs för att skapa stämning kring matcherna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0