Truppen, vänstersexor

Efter några dagars bloggtorka tänkte jag fortsätta min serie om nästa års trupp. Idag har turen kommit till vänstersexorna!

En antal matcher in på den gångna säsongen gick Andreas Bambergs korsband sönder. Han var då odiskutabel etta på positionen och dessutom lagkapten. Christoffer Fors hade fått en del speltid i varje match men ändå inte i närheten av Bambergs. Här väntade nu non-stop spel för Christoffer Fors och någon omedelbar succé var det knappast tal om utan snarare hade han väldigt svårt att fylla ut kostymen efter Bamberg.

Under våren hände sen något. Stoffe blev alltmer delaktig i spelet och mer och mer säker i läget. Och under kvalserien som avslutade säsongen var han i mina ögon H43:s bästa spelare. Möjligen ska tilläggas att han firade sina största triumfer i de kvalseriematcher där de allsvenska lagen stod för motståndet, men även under elitseriens avslutning var han alldeles utmärkt. Han har redan visat att han blott 20 år gammal är för bra för allsvenskan och kan förhoppningsvis ta ytterliggare något kliv den kommande säsongen.

Bakom Christoffer Fors har vi en utmärkt back up i Oscar Jensen. Oscar var som junior en av det lagets mest tongivande spelare och fick hastigt och lustigt ta på sig ansvaret som ensam vänstersexa i slutet på förra årets kvalserie då i tur och ordning Andreas Bamberg, Christoffer Fors och Hampus Svännel gått sönder. Detta gjorde han med den äran och visade redan då att han håller god klass på den här nivån. I år har speltiden varit sparsam, men de inhopp han har gjort har han gjort bra.

Sammanfattningsvis har H43 en mycket intressant konstellation på vänstersex. Två unga och fortfarande utvecklingsbara killar. Givetvis kan unga spelare likaväl ta ett kliv bakåt som framåt men det tror jag knappast i det här fallet. Har tidigare sagt att jag mycket väl tror att Christoffer Fors kan vara landslagsaktuell om några år och det står jag fast vid.

Med två duktiga spelare på vänstersex gäller det nu för Tomas Westerlund och Thomas Sivertsson med flera att se till att H43 blir duktigare på att få med kanterna i spelet den kommande säsongen.

Kommentarer
Postat av: Smilla

Häftig sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-07-13 @ 05:41:28
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0