Imponerande Sävehof

För andra året i rad tar Sävehof dubbeln och är därmed Svenska mästare på både herr och dam sidan. Sävehof är en ruggig maktfaktor i svensk handboll och även om det vore trevligt med ett tronskifte så måste man imponeras.

På förhand skulle Sävehofs damer vinna lätt medan Sävehofs herrar skulle få anstränga sig betydligt mer för att besegra Guif. Det blev preci tvärt om. Sävehofs damer är förvisso i förarsätet i princip hela matchen och varje gång Eslöv närmade sig eller gick ikapp så kom ett nytt litet ryck. Sävehof gör kanske inte sin allra bästa match spelmässigt men framförallt ska all heder gå till Eslöv som på nytt gör en heroisk insats. Men ska man vinna en sm-final mot Sävehof så håller det inte att missa 5 straffar.

När det gäller herrarnas final så skrev jag att jag trodde vi skulle få se den mest välspelade finalen på många år och att dagsformen skulle bli avgörande. Delvis fick jag faktiskt rätt. För Sävehof spelade väldigt väl. Och Guif saknade precis allt vad dagsform heter.

Sävehof visade verkligen klassen matchen igenom. Kändes som om man tog med sig en del man lärt sig från champions league spel tidigare i år. Ett varierat skytte, många inspel till linjen och ett vägvinnande kontringspel. Bakåt fick man gång på gång stopp på Guifs snabba anfallspel. Och allra längst bak stod Thomas Forsberg och agerade levande vägg. Hans första halvlek är nog det grymmaste jag sett en målvakt agera på elitserienivå.

Guif då. Vi kan väl sammanfatta så här. Guif lever högt på sitt kontringspel. Om målvakterna endast gör två räddningar under den första halvleken finns inte särskilt många lägen för att sätt igång kontringar. Annars försökte man framåt. Robin Andersson och Patrik Johansson försökte verkligen, däremot gjorde Tobias Aren troligtvis sin sämsta match på säsongen. Bakåt avslöjades Jimmy Janssons och Rickard Blanks lite långsammare fötter.

Det var ju inte så här herrarnas drömfinal skulle sluta. Guif har verkligen visat klassen tidigare i år. Minns särskilt första slutspelmatchen i Lund mot Lugi. Men när det nu väl gällde vek man ner sig rejält och blev krossade av Sävehof. Men trots allt var det ett Sävehof på sin allra bästa sida. Hatten av!

Kommentarer
Postat av: Sigge

Jag kan inte i ord uttrycka vad jag känner för Sävehof, dom vet verkligen hur man dödar en sport. Extra beklagligt att Guif vann dom så behjälpliga med det i går - uselt! Sävehof är ett destruktivt och fult spelande lag som jag inte har nåt till övers för.

För att sätta saker och ting i perspektiv, som en motvikt till alla devota hyllningar till Sävehof, är det bara att påminna om insatsen i CL där man fick storstryk av motståndare som inte gick för full maskin. Så Sävehofs eventuella överlägsenhet säger mer om den svenska elitseriens låga nivå. Publiktappet i elitserien kommer att fortsätta nästa säsong - just nu lever svensk handboll på utlandsproffsen och landslaget.

2011-05-08 @ 15:36:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0