Grattis Eslöv

Semifinalserien mellan Lugi och Eslöv blev den bästa handbollsunderhållningen under hela säsongen 2010-2011 om ni frågar mig. 5 jämna matcher där allting avgörs med 15 sekunder kvar då Anna Olsson sätter 22-21 för Eslöv på straff.

Lugi sågs som förhandsfavoriter inför semifinalen. Men även om man vann sina två första hemmamatcher så tycker jag att man hade oerhört svårt att övertyga. Förmodligen var det i slutändan en del skadebekymmer och slitna spelare som fällde avgörandet. Sabina Jacobsen var med hennes mått blek igår och frågan är hur mycket fotfrakturen har stört henne?

Domarparet Widell/Åström släppte iväg matchen lite väl mycket mot slutet. Och från Lugihåll menar man att man blev bortdömda i slutskedet. Jag kan till viss del hålla med då Maria Adler borde ha fått någon straff med sig efter ett par fina prestationer. Om man å andra sidan väljer att se på det lite nyanserat så står Jonna Linell klart och tydligt inne i målgården vid två tillfällen när Eslöv bara får frikast, det är först vid tredje gången gillt som domarna blåser straff. Så nog släppte domarna en del åt båda hållen!

I mina ögon är det faktiskt anfallspelet som avgör den här semifinalserien mellan två försvarstarka lag. Lugis anfallspel igår påminde mycket om hur det ser ut när H43:s herrar spelar anfallshandboll. Man står länge och kastar gris mellan niometerspelarna, och gör man det tillräckligt länge spelar det ingen roll hur fort man gör det.. Jag saknade struktur i Lugis anfallspel och man lyckades inte få med kanter och linjespelare överhuvudtaget. När dessutom etablerade spelare som Sabina Jacobsen och Fanny Lagerström inte kliver fram och vågar i slutskedet då vinner man inte en sån här match.

Eslöv å andra sidan gör sin bästa match rent anfallsmässigt. Det tog fyra matcher men nu hade man lärt sig hur man skulle hantera punkten på Anna Olsson. Och här ser vi också nackdelen med den ständiga punktmarkeringen som Dragan Brljevic beordrat. På den här nivån lär sig lagen hur de ska hantera en punktmarkering om de bara får tillräckligt lång tid på sig. I Eslöv var det betydligt fler som klev fram och vågade vinna. Jennie Johansson är formidabel i andra halvlek. Och känslan är också att Eslöv fick med sina kanter och linjespelare på ett helt annat sätt!

Det blev nytt publikrekord för damhandboll i Fof Arena igår. 2012 personer hade kommit för att stötta sina lag. Och enligt rapporterna var Eslövssupportrarna i majoritet. Långa stunder gick faktiskt den goda stämningen genom tv-rutan också vilket inte alltid är fallet.

Inför finalen nu får kanske Sävehof gälla som ännu större favorit. Eslöv är en värdig finalist på alla sätt, men det känns ändå som om man får svårare att rubba Sävehof än vad Lugi hade haft. Men överbevisa mig gärna. Ola Månsson har kanske något ess i rockärmen att plocka fram. Ett extra grattis till Ola Månsson förresten. Måste kännas skönt att avsluta denna sejouren i Eslöv med en sm-final!

Kommentarer
Postat av: Sigge

Bra analys som jag skriver under på. Lundalagen har tyvärr förtvivlat svårt att vara bäst när det gäller. Lugis anfallsspel har egentligen inte imponerat mer än i enskilda matcher den här säsongen. Håller med om spelaromdömena. Vill även nämna Malin Andersson i Eslöv som inte uppmärksammats mycket men som närmast raderar ut Petra Skogsberg i TV-matcherna och även bidrar framåt med viktiga mål.

2011-05-05 @ 16:38:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0