Det händer saker!

Det känns faktiskt som om handbollen nu har fått en "Silly season" värd namnet för första gången om inte någonsin så i alla fall på mycket länge. Kanske är det nu ett första steg i den uttalade satsningen på en proffsliga som vi ser. Kul i så fall. Desto tråkigare är det att som H43:are tvingas stå på sidan och titta på.

Har tidigare varit inne på att jag är löjligt förtjust i Silly season. Härligt med alla rykten om vem som ska hamna var. Bekräftade övergångar och så vidare. Förutsättningarna inför kommande säsong grundläggs redan nu. Och den som kanske var favorit till sm-guldet nästa säsong för en vecka sedan är det inte längre.

Ett par skånska klubbar har verkligen spännt musklerna så här långt. Ystad har redan gjort ett par intressanta nyförvärv. Bland annat Jim Gottfridsson som måste ses som en av svensk handbolls största talanger för tillfället. Men kanske framförallt Martin Bager, en dansk mittsexa från storklubben AG Köpenhamn. Han kommer mycket väl att fylla ut det gigantiska hål som Hasse Karlsson lämnade efter sig. Ystad lär knappast missa slutspel två år i rad.

Lugi kan rent av vara en kandidat för sm-guldet nästa år. Men det hänger givetvis mycket på vad som händer när Kim Ekdahl Du Rietz slutar vela. Det senaste ryktet säger att han förhandlar om ett superkontrakt med Rhein Neckar Löwen. Annars har man gjort en riktigt klassvärvning i Albin Tingsvall. Han har kanske inte varit lika bra i år som innan skadan, men han besitter en oerhörd kompetens och fyller väl ut en plats som kanske varit lite av Lugis akilleshäl på högernio. Om Kim EDR väljer att stanna så kommer Lugi att ha elitseriens bästa niometersuppställning. Sen ryktas det också om att Lugi jobbar på att få hem Kristian Meijer som då ersätter Sebastian Lindell som i så fall inte ska få nytt kontrakt. Det blir lite att köpa grisen i säcken om ni frågar mig. När Kristian Meijer var som bäst var han landslagspelare och ruskigt bra på sin högerkant och defenitivt bättre än Sebastian Lindell. Men han har nyligen varit långtidskadad och ingen vet nog riktigt var han står.
Annars är Lugi också i stort behov av en riktigt bra mittsexa. Visst har man Johan Fohlin och Björn Nordmark men dessa båda herrar har sina bästa kvalitéer i försvaret och tillhör knappas elitseriens toppskikt offensivt!

Idag visade dessutom Hk Malmö att man vill vara med på allvar. Vid en presskonferens presenterade man de tre danska spelarna Stephen Nielsen, Kasper Olsen och Matias Pape Granvig. Förutom Stephen med ett förflutet i Drott så är det inga spelare jag direkt känner till men dem får goda vitsord.
Detta är roligt på många sätt. Bland annat att man gör en "happening" av det hela med presskonferns/sponsorträff. Detta är annars handbollsklubben ganska dåliga på och nöjer sig oftast med en pressrelease. Sen tror jag också att Malmös satsning gynnar den skånska handbollen i stort. Kan laget i regionens största stad få lite framgång så tror jag mediaintresset lär öka. Hoppas nu bara att malmöborna kan hitta till Balitska hallen också.

Med H43 ögon sett ser det däremot allt mörkare ut. Medan i stort sett alla andra lag satsar och kommer med namnkunniga nyförvärv tvingas H43 att leva med det man har spetsat med oskrivna kort. Givetvis måste man göra det bästa av situationen och jag vill väl inte påstå att det ser nattsvart ut. I nuläget känns det ändå som om H43:s trupp håller högre klass än Hammarbys och IFK Tumbas. Dessutom finns där en hel del spelare man kan ha förhoppningar om att de ska utvecklas och göra en bättre nästa säsong.
Orosmolnet är kanske att Zoran Roganovic fyller 34 i år. Kanske har han nått zenit i sin handbollskarriär. Givetvis lär han hålla god elitserieklass ytterliggare något år. Men för H43 betyder han nästan allt just nu, därför måste han vara så bra som han kan!

Kommentarer
Postat av: Birger H

Enligt vad jag hört ryktesvägen skall det vara ett par riktiga spelare som det uttrycktes, på ingång i H43.

2011-05-18 @ 15:16:30
Postat av: Oskar

Trevligt. Låt oss hoppas att det ligger substans i det ryktet!

2011-05-18 @ 19:09:02
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: nisse

noll koll!

2011-05-18 @ 22:32:51
Postat av: Oskar

Till nisse. Jag tog mig friheten att ta bort två av dina kommentarer då de inte tillförde ett skvatt. Sedan handlar mycket om det jag skriver om spekulationer och mina åsikter. Det är mycket möjligt så att jag inte har koll på vad som händer bakom stängda dörrar i H43. Det hindrar inte att jag kan ha åsikter och önskemål om vad som behöver ändras eller förbättras.

2011-05-19 @ 20:53:56
Postat av: nisse

H43 borde förhandla om alla kontrakt för att sänka utgifterna till en nivå som motsvarar inkomsterna. Med 600-700 på läktarna borde biljettintäkterna motsvara ca 500.000 SEK. Med 18 spelare + några ledare motsvarar detta ca 20.000 SEK per år! och spelare. Finns alltså egentligen inga förutsättningar att köpa spelare utan man borde satsa på lokala förmågor som publiken kan identifiera sig med!

2011-05-20 @ 12:02:41
Postat av: Sven-Erik

Håller i princip med "Nisse" ang. att man betalar för höga löner till spelarna. Detta gäller inom många idrotter! Däremot är "Nisses" räkneexempel ett exempel på noll koll. Har Nisse funderat på om alla inkomster till idrotsföreningar kommer via publikintäkter? Dessutom måste man spänna bågen för att överhuvudet tagit få iväg någon pil!

2011-05-20 @ 12:55:23
Postat av: nisse

Jag vet att det finns sponsorer, kommunala aktivitesbidrag mm men kan inte estimera hur mycket det ger.

Men säg att 25 aktörer skall ha i snitt 10.000 SEK i månaden då motsvarar detta lönekostnader på ca 375.000 SEK per månad!

Tror inte inkomsterna räcker till för att täcka detta, skall klubben låna dessa pengar, och av vem då?

2011-05-20 @ 13:07:14
Postat av: Sven-Erik

Detta är problemet för alla idrottsföreningar idag! Vissa lyckas hitta en finansiär andra lyckas inte. Det är väl tyvärr så att även blåbär har fått för bra betalt men skall man då, som H43, hänga med i högsta serien blir det tufft. Tyvärr är detta inte ett problem för bara H43 utan ett världsomspännande problem. Det behövs säkert fler initiativ som NHL gjorde för ett par år sedan. Ibland kan man fråga sig varför personer som leder stora företag på ett förtjänstfullt sätt agerar helt annorlunda när man skall va med och styra en idrottsförening. Intressant ämne som i alla fall jag inte har någon lösning på.

2011-05-20 @ 13:29:06
Postat av: Birger H

Istället för attt spekulera så kan man ta del av årsredovisningen för H43 och där få reda på intäkter och kostnader.

Årsmötet är den 30 maj.

2011-05-22 @ 13:26:27
Postat av: Olivia

Intressant blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag diggar vad jag ser :).

2011-07-11 @ 16:07:29
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0